8.3 C
София

Нови и още непоказани филми на Sony Pictures се появиха в Глобалната мрежа

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В края на миналата седмица бяха публикувани и всеки можеше да изтегли няколко нови филма (DVDScreener) на Sony Pictures. Особеното в този случай е това, че някои от тях въобще не са представени на обществеността, няма издадени DVD или BlueRay дискове. Засега не е известно, откъде са откраднати копията, но не трудно да се досетим.

Да си припомним, че на 24-ти ноември, хакерската група #GOP проникна в сървърите на корпоративната мрежа на Sony Pictures, както и в компютрите на служителите от абсолютно всички офиси на компанията. До края на миналата седмица, работата на служебната мрежа не бе възстановена. Хакерите съобщиха, че разполагат с огромен обем данни, свалени от вътрешната мрежа на компанията и публикуваха няколко гигабайта информация – копия ма лични карти и международни паспорти, договори за филми и интересно – файлове с огромен брой действащи пароли.

В края на седмицата ситуацията стана още по-лоша. В Глобалната мрежа бяха публикувани четири филма на студиото, като единият от тях вечее  показан в САЩ. Откраднати са следните филми:

  • „Все още Алис“ (STILL ALICE) с Джулиан Мур и Алек Болдуин, първа прожекция в САЩ на 16-ти януари 2015 година
  • „Уилям Търнър“ (Mr. Turner) с Тимъти Спол, 19-ти декември 2014 година
  • „Ани“ (Annie) с Джейми Фокс и Камерън Диас, първа прожекция в САЩ на 19-ти декември 2014 година
  • „Ярост“ с Брад Пит, премиерата се състоя на 17-ти октомври 2014 година

Няма директни доказателства, че филмите са изтеглени по време на пиратската атака, но съвпадението е твърде голямо.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини