Нови оптимизации в Chrome ускориха работата на браузъра с 5 до 15%

0
33
Google Chrome в продължение на много месеци е най-популярният браузър сред останалите. Това е съвсем справедливо, понеже Google непрекъснато подобрява своя уеб-браузър. А сега в официалния блог на корпорацията се появи съобщение за 15% увеличение скоростта на работа на уеб-браузъра Chrome в операционната система Windows.

Ускорението е постигнато чрез използване на технологията Microsoft Profile Guided Optimization. Благодарение на нея уеб-страниците в нов раздел се отварят с 14,8% по-бързо, тяхното рендиране е с 5,9% по-бързо, а самият браузър стартира с 16,8% по-бързо.

PGO анализира милионите функции на браузъра и определя кои се използват най-често. Кодът на най-често използваните функции се оптимизира и работата на браузъра се ускорява. PGO влияе и върху използваната памет. По-рядко използваните функции се отделят от най-често използваните и благодарение на този подход браузърът по-оптимално използва инструкциите на процесора, избягвайки кеширането на не толкова важния код. В крайна сметка, скоростта на работа на Chrome се увеличава.

Използването на PGO се появи 2 64-битовата версия на Chrome 53 и в 32-битовата на Chrome 54.

Сега очакваме отговора на Microsoft за подобряване работата на уеб-браузъра Edge.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари