Нови прогнози за бъдещето на iPad

0
91

Безспорно появата на iPad събуди духовете на критиците и активизира силите на конкурентите производители. Коментарите за устройството са от най-различно естество – едни го възприемат като бъдещето в индустрията, други смятат, че то съвсем скоро ще отшуми и ще отстъпи позицията си на поредния иновационен и още по-оригинален продукт.

Миналата седмица от Asus вече изразиха своите опасения, че бизнесът им с нетбуци е застрашен от iPad. От компанията вече се готвят за сериозен спад в продажбите на нетбуци. В началото Asus планираха да продадат 1,6 милиона броя от своите мини лаптопи, но сега ще трябва да се задоволят едва с 1,4 млн.

Тази седмица своето мнение по повод iPad изказаха и Acer. Самият директор на компанията – JT Wang – коментира своята прогноза за популярния продукт на Apple. Шефът на Acer застава зад позицията, че делът на iPad ще падне до 20-30% и то съвсем скоро. JT Wang е убеден, че Apple ще загуби монополната си позиция в сегмента, след като и другите големи производители пуснат собствени таблети и пазарът се стабилизира. Същевременно, продажбите на Android смартфони изпреварват по динамика тези на iOS устройствата. Според директора на Acer закритата платформа на компанията на Стив Джобс напълно ще отстъпи инициативата на отворената операционна система. Wang вярва, че на Android й е необходимо съвсем малко време, за да стане лидер.

JT Wang споделя прогнозите си за развитието на iPad пред тайванските журналисти на Economic Daily News. Босът на Acer даже си позволи да сподели убеждението си, че Google, както винаги бързо и лесно ще достигнат Apple, както и винаги се е случвало досега. Предпочитанията, които Wang отдава на Google, не са случайни. Acer отдавна официално обявиха пред аудиторията и пресата намерението си съвсем скоро да пуснат два таблета, които ще разчитат на ARM процесор и операционна система Android. Те ще са съответно със 7- и 10-инчов екран. Първоначално Acer обещаха да пуснат двата си продукта през четвъртото тримесечие на тази година. От компанията обаче предупредиха, че е възможно известно закъснение и таблетите да се появят в началото на идната 2011 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари