Нови скимери, които се инсталират във вътрешността на банкомата

0
316

Това са скимери-перископи, съставени от два модула, единият от които директно на рамата на карточетеца.

 

Секретната служба ма САЩ (USSS) предупреди финансовите организации и собствениците на банкомати за нов начин за кражба на данни от банковите карти, който получи името скиминг с перископ (periscope skimming). Известният IT експерт Брайън Кребс съобщи, че мошениците използват специално устройство, което се включва към вътрешната печатна платка на банкомата.

Методът не е сложен, но доста оригинален. Вместо да взривяват машината, престъпниците изготвят дубликат на ключа за банкомата, проникват в устройството и инсталират две съединени с тънки проводници устройства, които обикновено не се забелязват от операторите. Първото от тях е скимер-перископ, поставен на карточетеца в едно от отверстията на този модул. „Перископът“ се закрепва с бързо съхнещо лепило на рамата и се съединява с проводници към печатната платка на карточетеца. Второто устройство се състои от акумулаторна батерия и чип за запис на данните.

С едно зареждане „перископът“ издържа около 14 дни и през това време успява да открадне данните от над 32 000 банкови карти. След това мошениците правят копия на банковите карти и теглят сумите от безопасно място.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари