Новозеландско радио отказа да рекламира новия сайт на Ким Дотком

0
19

До стартирането на Mega – новият уебсайт на Ким Дотком и пряк наследник на Megaupload – остават по-малко от три дни. В този критичен момент едно новозеландско радио отказа поръчка на Дотком за няколкостотин пускания на реклама на новата услуга в ефира си. Реакцията на медията е разбираема, макар че известният немски предприемач постоянно рекламира новия си сайт като „напълно легален и защитен от закона“.

Радиото, което е собственост на медийната компания MediaWorks, оповести, че няма да пуска рекламата на Дотком „по търговски причини“. Какви точно са тези причини обаче не е ясно. От компанията държат на конфиденциалността на отношенията с рекламодателите си, дори това да са известни лица като Ким Дотком. Въпреки това, говорителката на MediaWorks призна, че за първи път им се налага да откажат поръчка за пускане на реклама.

На Дотком не му остана нищо друго освен да разкритикува компанията в Twitter. През акаунта си той обвини музикалните лейбъли, че отново злоупотребяват с властта си, макар че от Американската асоциация на звукозаписната индустрия отрекоха да са налагали натиск върху MediaWorks.

Що се отнася до сайта Mega, той стартира официално на 20 януари в 1:30 сутринта Централно време или в 8:30 вечерта в Нова Зеландия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари