Новото поколение на анонимизиращата мрежа TOR ще използва нов начин за генериране на случайни числа

0
68

Част от създателите на TOR се преместиха в Монреал, за да създадат новото поколение на анонимизиращата мрежа. Една от основните задачи пред новия екип е използването на нова технология за генериране на случайни числа.

 

От предсказуемостта на случайните числа директно зависи надеждността на шифроването. Документите на Сноудън показаха, че специалните служби нарочно са се стремили към влошаването на качеството на генераторите на случайни числа, използвани в много софтуерни модули, като по този начин се улеснява проникването в различните програми и приложения.

 

Миналата година програмисти на проекта TOR предложиха технология, която може да се използва за значително повишаване качеството на генерираните случайни числа. Използва се съвместна работа на няколко компютъра, които с общи усилия генерират съвършено непредсказуеми случайни числа.

В Монреал е създадена лабораторна среда, имитираща малка мрежа TOR от ново поколение. Всеки програмист е инсталирал в своя лаптоп специалната нова версия на TOR възела, в която се използва новата технология за генериране на случайни числа. Тестват се различни ситуации, които биха могли да компрометират анонимността.

Очаква се чрез новата технология за генериране на случайни числа да се избегнат цял клас атаки, използвани за разбиване на анонимността на сайтовете в TOR мрежата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари