fbpx
12.8 C
София

Ново изследване опровергава прехвърлянето на SARS-CoV-2 от прилепите към човека

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Учените от университета в Тел Авив намериха доказателства, че прилепите не могат да се считат за резервоари за прехвърляне на вируса SARS-CoV-2, който е причината за възникването на COVID-19. Те са направили най-подробни изследвания на над 100 различни вируса и са стигнали до извода, че публикуваната информация, че пандемията е предизвикана от прилепи, е крайно неубедителна.

Изследователска група под ръководството на Мая Вайнберг е анализирала десетки водещи научни материали за прехвърляне на SARS-CoV-2 от прилепи към човек, и е стигнала до извода, че тази информация е съвсем недостатъчна, за да се твърди със сигурност, че прилепите са причината за възникването на новия коронавирус и COVID-19 пандемията.

Учените са анализирани резултатите за над 100 различни вируса, включително Ебола и атипична пневмония и успяха да докажат, че в 48% от случаите твърдението за произхода на тези вируси е направени на базата на наличието на антитела или резултатите от PCR тестовете, а не на фактическото наличие на тези вируси.

В своята научна работа учените подчертават няколко основни аргумента, които опровергават разпространеното мнение относно произхода на SARS-CoV-2 и съответно, COVID-19.

Първо, единичното откриване на вируса е съвсем недостатъчно, за да се разглежда животното като негов преносител. Подобно на правилата при клиничните изследвания, и тук е необходимо спазването на правилото за минималното количество на регистрираните случаи за подобно прехвърляне на вируса. Второ, откриването на съответните антитела в кръвта на прилепите съвсем не означава, че те са източник на заразата. Никакви факти не потвърждават подобно твърдение. И накрая, имунната система на прилепите изключително ефективно се справя с различните вируси, включително и тези, които са смъртоносни за млекопитаещите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

22 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини