Ново изследване сочи, че Google е най-популярната технологична марка

0
41

Изследване за популярността на марките в технологичния бизнес е показало, че сред американските потребители най-добре известно е името на Google. Проучването е извършено съвместно между ABC News и вестник Washington Post. Те са установили, че Google успява да пребори Apple с преднина от 8%, предаде Phonearena.com.

82% от участниците в изследването са посочили, че имат позитивно отношение към Google. 53% са заявили, че компанията е абсолютен техен фаворит, а 9% имат негативно отношение към нея. 10% от анкетираните са заявили, че нямат мнение за информационния гигант.

Добро отношение към Apple са изказали 74%, като 40% имат силно позитивно отношение към компанията. Сред социалните медии най-близо до гигантите е Facebook с 58% одобрение, а Twitter са четвърти с 34%.

Микроблогинг платформата Twitter остава сравнително непозната услуга, тъй като 31% от хората са заявили, че не знаят нищо за нея. При останалите три компании този процент варира между 10 и 14 или над два пъти по-малко.

В демографско отношение най-незапознати с технологичните компании са старите хора. 51% от тях не са чували за Twitter, но за Google знаят 70%.

В този ред на мисли, скорошното преименуване на Android Market в Google Play Store изглежда по-логично, тъй като марката Google е много по-популярна от Android.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари