Нов анод при реално използване увеличава мощността на литий-йонните батерии с 50%

10
1157

Американският стартъп Group14 Technologies откри с какво да заменя графитения анод на литиево-йонните батерии. Специалистите на стартиращата компания предлагат те да бъдат заменени с композитна смес от силиций и въглерод. Стартъпът заяви, че това решение значително намалява цената на производството на акумулаторните батерии от този тип и увеличава тяхната мощност 1,5 пъти. Миналата седмица Group14 привлече инвестиции в размер на $17 милиона, които ще бъдат използвани за изграждането на пилотната поточна линия в Моузес Лейк, Вашингтон, като първите акумулаторни батерии от новия тип трябва да излязат на пазара през най-късно първата половина на следващата година.

Съвсем разбираемо, Group14 не разкрива подробните характеристики и използваните технологии в своите акумулаторни батерии, но генералният директор и съосновател на този стартъп Рик Любе официално заяви, че батериите SCC55 не са прототипи и не са концепция, а реално съществуваща система, която вече се използва, а новите батерии ще излязат на пазара само след два-три месеца.

„Това е революция в една област, в която всяка година акумулаторните блокове традиционно се променят в съответствие с редовните промени в плътността на акумулираната енергия. При електромобилите нашето решение може рязко да намали разликата в цената между електрическите и бензиновите двигатели с вътрешно горене. Това съвсем не е технология на утрешния ден – това е технология от днес. Само след месец-два тя ще навлезе в съществуващата инфраструктура и ще премахна редица препятствия“ – заяви Любе.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари