Нов бъг в iOS 13 срива работата на приложенията

5
961

Нов бъг в мобилната операционна система на Apple iOS 13.5, забелязан преди няколко дни, блокира зареждането на определени приложения, показвайки съобщението „Това приложение вече не се споделя с вас. За да го използвате, трябва да го закупите от App Store.“

Както съобщават от популярния технологичен портал 9to5Mac и други източници, изглежда бъгът засяга значително голям брой потребители, въпреки че не е ясно каква част от милионите притежатели на устройства iPhone и iPad са засегнати от новата грешка.

Въпреки че Apple все още не може да прецени случващото се, изглежда, че проблемът в самата компания, по точно проблем в сървърите на iCloud, който вероятно причинява това, че някои приложения при потребителите биват маркирани като неоторизирани за използване, но това са само спекулации на този етап и Apple не е излязла с официално изявление, с която да разясни повече по случая.

Ако наистина проблемите са в сървърите на компанията, то Apple без проблем ще може да коригира този бъг, без да се налага да пуска нова софтуерна актуализация за потребителите. Но както вече споменахме, все още няма официално прес съобщение от компанията, в което да обяснява какво точно се е случило и какви са плановете за коригиране.

Какво се обърка и как да го поправим?

На този етап изглежда малко вероятно да има нещо нередно с потребителските устройства или акаунтите им в iCloud, които са имали неудобството да видят съобщението за грешка на техните iPhone или iPad. Друга теория, която обяснява случващото се и обиколи интернет порталите, е че iCloud Family Sharing е причинител на проблема.

Ако видите грешка, която се показва на екрана ви, изглежда най-доброто, което можете да направите е да деинсталирате приложението и след това отново да го инсталирате от маркета App Store. Това трябва да е достатъчно, за да възстановите функционирането на нарушената апликация и тя да започне да работи отново.

Въпреки това, проблемът, който привидно засяга приложения и потребители на случаен принцип, може да се окаже неудобство за всеки, който притежава едно от скъпите устройства на Apple, тъй като потребителите не очакват да се сблъскват с такива проблеми и при засегнат голям брой инсталирани приложения, коригирането им по описания по-горе начин може да отнеме твърде много време. Надяваме се Apple да коригира бъга възможно най-скоро.

Следващият месец очакваме да чуем всичко за това, което Apple планира за iOS 14, когато следващата версия на мобилната операционна система на компанията се появи на бял свят по-късно през годината.

Ще следим за допълнителна информация и ще ви уведомим, когато има повече информация за това какво причинява този бъг в iOS 13.5.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари