Нов бъг в Microsoft Teams доведе до пропускане на десетки съобщения от потребителите

4
431

Все по-голям брой потребители на Microsoft Teams съобщават, че изпитват проблеми с получаването на известия след последната серия актуализации на платформата.

Въпреки че проблемите с уведомленията изглеждат по различен начин при различните устройства, повечето засегнати потребители съобщават за забавени известия и други свързани грешки.

Управлението на известията за всички екипи и канали може да става лесно в Microsoft Teams, като отидете в менюто Настройки на приложението и щракнете върху Известия. Тези промени в настройките обаче изглеждат невъзможни за осъществяване при някои потребители, поради грешка в последната актуализация, която Microsoft представи за платформата.

Microsoft потвърди, че в момента разследва проблеми в новата актуализация на административния център на Office 365, при които настройките за уведомяване не се запазват и това води до липсата на известия за потребителите.

Блокирани или забавени известия

Според нов доклад на Windows Latest в момента има два проблема, засягащи начина, по който потребителите на Microsoft Teams получават известия.

Първият е свързан с факта, че потребителите, които са включили опцията „Цяла активност“ в настройките на приложението, няма да получават известия за цялата активност в екипите, както се очаква, докато вторият проблем засяга настройките „Всички нови публикации“, които се управляват от раздела „Потребителския известия на канала“. Освен това някои потребители съобщават за трета грешка, при която не могат да активират режим „Не безпокойте“ при настолната версия на Microsoft Teams.

Понастоящем все още не е ясно какво причинява проблема с известяването, тъй като засяга множество инсталации и екипи в Teams.

Вероятно ще разберем повече, след като Microsoft приключи с разследването си по проблема и пусне поправка, за да гарантира, че потребителите на Teams могат да получават всичките си известия.

От Microsoft също така не съобщават проблемите да са налични само в някои региони, в които потребителите използват Teams, а оплакванията на потребителите в официалните онлайн форуми на компанията също идват от различни региони по света, така че не може да се направи заключение, че са засегнати само потребители от някои географски ширини, проблемът най-вероятно е в глобален мащаб.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари