Нов видеоклип демонстрира историята на ракетата за многократно ползване на SpaceX

2
36

На 8-ми април 2016 година SpaceX влезе в историята след успешното кацане на първата степен на ракетата Falcon 9 v1.2 върху безпилотен шлеп. Youtube-каналът Kinematic, който е специализиран в показването на документални филми за космонавтиката, показа великолепен петминутен видеоклип, който показва пътя към това достижение.

 

Всичко започва на 21-ви септември 2012 година. В този ден тестовата ракета за многократно използване Grasshopper се издигна над земята на височина 1 метър и 80 сантиметра.

 

Постепенно Grasshopper се издига все по-високо и по време на третото излитане застива неподвижно във въздуха.

Своя осми и последен полет Grasshopper извърши на 7-ми октомври 2013 година, при който достигна височина от 744 метра.

 

Следва поредица от успешни и неуспешни опити за достигане на все по-голяма височина. В крайна сметка, след много усилия бе създадена ракетата за многократно ползване Falcon 9 v1.2, която може да каца върху роботизиран океански съд. Това е огромно достижение, понеже дава възможност за неколкократно по-евтино извеждане на хора и товари в космоса. Илън Мъск със сигурност е наблюдавал всички излитания и кацания на „Сокола“ и само можем да гадаем какво е преценявал и предприемал за постигането на този успех.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_I_
_I_

бля бля бля
скукаааа
за тва от НАСА вкарват закони, че да им позволят да купуват руски двигатели и ракети, че иначе ще виждат космос само през телескоп.
Даже Северна Корея е по-напред от американците, което ме кара да се смея на тия изостанали тъпаци.

サムライオートバイ
サムライオートバイ

Пилотира ми се много совалка ама все още не знам да карам самолет 🙁