Google обяви сключването на партньорско споразумение с Renault SA, един от най-големите автомобилни производители. Цел на сътрудничеството е Google д помогне на френската компания да извлече повече ползи от своите производствени операции. Контрактът представлява и голям успех за американската компания в посока на привличането на повече автомобилни компании към облачната си инфраструктура и специализираната им операционна система за сектора Android Automotive.

Самите Google не споделят размера на сделката, но в интервю за Bloomberg, шефът на облачните операции в компанията я определя, като „най-голямата по рода си“.

Основен фокус на сделката ще е фокусът над индустриалната платформа за анализ, която Renault пуснаха през 2016, за да успеят да подобрят производствените си операции. Тя агрегира информация от около 2500 машини в 22 обекта на компанията. Цел на споразумението ще е оптимизация на платформата, съобщават от двете компании, без да навлизат в подробности.

От Google допълват, че възнамеряват и да обучат допълнително работниците на Renault, за да може служителите, тези от информационните отдели и инженерните звена да управляват по-добре дигиталните масиви от данни, с които им се налага да работят. Що се отнася до спецификите на дейностите, то се предполага, че Renault ще се възползва от експертизата на Google в областта на изкуствения интелект цел подобряване на обработката на информацията. В официалното си изявление в анонса на сделката бива подчертано, че споразумението ще осъществи преноса на силата на Google Cloud в областта на машинното обучение и изкуствения интелект, като заедно с с опита на Renault в автомобилостроенето ще бъдат създадени нови индустриални решения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари