Нов инструмент на Facebook прави прехвърлянето на снимки в Google Photos по-лесно

0
102

Facebook в понеделник пусна инструмент за трансфер, който ви позволява лесно да изпращате вашите снимки и видео до други онлайн услуги, започвайки от Google Photos. За начало, нововъведената тестова функционалност е налична само на територията на Ирландия, като компанията планира да я внедри по целия свят през първата половина на 2020 г.

След като функцията е налична във вашия регион, тя ще бъде достъпна в секцията „Вашата Facebook информация“ на вашите настройки. Всички данни, които прехвърляте, са кодирани и ще трябва да въведете паролата си, преди да бъде преместено нещо, заяви Facebook.

Социалната мрежа разработи инструмента с помощта на код, разработен чрез участието му в проекта за трансфер на данни с отворен код, към който се присъедини през юли (заедно с Apple, Google, Microsoft и Twitter), с цел да даде на хората повече контрол върху своите онлайн данни , Тази инициатива беше създадена, след като техническите гиганти се включиха в няколко скандала за поверителност на данните. Припомняме, че в началото на месец септември, се сформира група от над 50 главни юристи на Американските щати, които обявиха начало на масивно антитръстово разследване срещу петте най-големи ИТ компании. От другата страна, в Европа обвиненията в монополизъм не спират, по-рано днес стана ясно, че Google отново е обект на разследвания от страна на ЕС.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари