fbpx
29 C
София

Нов интерфейс от NEC, който е три пъти по-бърз от USB 3.0

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Компанията NEC Corporation (NEC) посредством своето предприятие NEC Electronics Corporation (NECEL) заяви, че успешно е завършена новата разработка и демонстрация на LSI-технология за високоскоростен последователен интерфейс от ново поколение. Както беше отбелязано на пресрелийза, новата технология позволява комуникация между микросхеми с огромна пропускателна способност – почти три пъти по голяма в сравнение със съвременния стандарт USB 3.0. В допълнение към по-горното, може да се спомене, че за да се осъществи тази висока скорост се използва сложен режим за предаване на данни, такъв като многостепенна трансмисия.

Съществуват множество разработки за използване на многостепенен режим за предаване на данни, като традиционните „0“ и „1“ с добавени допълнителни междинни нива на сигнала, но това решение не е съвместимо в изпълнение с интерфейсите PCI Express и USB.

Новият интерфейс с технологията на NEC използва двоична схема, което позволява пропускателна способност от 16 Гбит/с. За сравнение с пропускателната способност на USB 3.0, която е 4,8 Гбит/с и на PCI Express 2.0 – 8 Гбит/с.

За своето постижение NEC разкри подробностите на конференцията ISSCC 2010, която се проведе в Сан-Франциско. В рамките на това мероприятие беше проведена и демонстрация за предаване на данни с помощта на новия интерфейс със скорост 16 Гбит/с.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини