Нов исторически рекорд в курса на биткойна – $62 700

0
511

Този вторник цената на биткойна за първи път в историята прехвърли $62 хиляди. Водещата криптовалута поскъпва на фона на предстоящото IPO на най-голямата криптовалута борса в САЩ. Малко преди публичното предлагане на акциите на Coinbase, аналитиците на Bloomberg прогнозираха ръст в курса на биткойна до $400 хиляди още към края на тази година.

Преди около 24 часа цената на биткойна прехвърли $62 хиляди и по този начин обнови историческия максимум в курса на първата криптовалута. Днес, (9:45 часа наше време) Coindesk съобщи, че цената на водещата криптовалута продължава да нараства и е достигнала ниво от почти $65 000 при ръст от 6,16% през последното денонощие.

Цената на основната криптовалута расте на фона на предстоящото излизане на борсата на най-голямата в САЩ компания Coindesk, занимаваща се с купуване и продаване на криптовалути. Самото IPO е планирано за днес, 14-ти април.

Bloomberg добавя, че все повече компании се вглеждат в биткойна и дори инвестират във водещата криптовалута на фона на непрекъснато растящото търсене от страна на малките инвеститори и обикновените потребители. Курсът на биткойна демонстрира позитивна динамика, както и добро хеджиране от рискове. Интересът от страна и на големите компании към водещата криптовалута също е много висока. Да напомним, че преди няколко месеца автомобилната компания Tesla закупи биткойни за обща сума от $1,5 милиарда, а по-късно започна да приема BTC за закупуване на своите електромобили.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари