Много потребители съобщиха и продължават да съобщават за появата на опасен компютърен вирус след използването на активатори за софтуерните продукти на Microsoft.

Потребителите на форума Malwarebytes съобщиха за нова компютърна зараза за операционните системи на Microsoft.

В част от случаите заразяването става чрез руската програма All-Radio 4.27 Portable. Това е безплатен универсален плеър, предназначен за слушане на музика и гледане на онлайн телевизия и други видеоканали. Но неизвестни хакери са прекомпилирали тази програма и са интегрирали в нея опасен вредоносен код.

По-голямата част от потребителите се оплакват, че същият компютърен вирус се появява след използването на активатори за по-известните софтуерни продукти на Microsoft. Заедно с активацията се инсталира рекламния пакет aimp, в който е включен и компютърния вирус. В този пакет са включени вирусни програми за добив на криптовалута, разнообразни троянци и специализиран софтуер за скриване на подозрителна активност.

Повечето компоненти на aimp могат да бъдат спрени със стандартните антивирусни програми. Но при комбинация на aimp и All-Radio 4.27 Portable се препоръчва незабавното спиране на операционната система. В този случай Malwarebytes предлага преинсталиране на ОС Windows.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари