Много потребители съобщиха и продължават да съобщават за появата на опасен компютърен вирус след използването на активатори за софтуерните продукти на Microsoft.

Потребителите на форума Malwarebytes съобщиха за нова компютърна зараза за операционните системи на Microsoft.

В част от случаите заразяването става чрез руската програма All-Radio 4.27 Portable. Това е безплатен универсален плеър, предназначен за слушане на музика и гледане на онлайн телевизия и други видеоканали. Но неизвестни хакери са прекомпилирали тази програма и са интегрирали в нея опасен вредоносен код.

По-голямата част от потребителите се оплакват, че същият компютърен вирус се появява след използването на активатори за по-известните софтуерни продукти на Microsoft. Заедно с активацията се инсталира рекламния пакет aimp, в който е включен и компютърния вирус. В този пакет са включени вирусни програми за добив на криптовалута, разнообразни троянци и специализиран софтуер за скриване на подозрителна активност.

Повечето компоненти на aimp могат да бъдат спрени със стандартните антивирусни програми. Но при комбинация на aimp и All-Radio 4.27 Portable се препоръчва незабавното спиране на операционната система. В този случай Malwarebytes предлага преинсталиране на ОС Windows.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sasser
sasser

Статия точно след статиите за ключове на „далавера“

Aymaliev
Aymaliev

От кога aimp е рекламен пакет?

AxOx
AxOx

Откога пиратите се оплакват на легална фирма, че ползват нелегален софтуер?!
Съгласен съм с останалите … статията е странна, особенно след многото статии тук на нелегална продажба на ключове.
(ключовето може да са легални, а може би не, но със сигурност продажбата им е нелегална).

ubitak
ubitak

Нещо някъде някой не дочел или си е омотал мощно статиите, точно за 5 минути търсене и прочитане на линка с темата в малуербайтс, но никъде не пише нищо за AIMP, само в сайта на Sophos има някаква информация, но тя не е изобщо коректна, защото 90% от информацията е как да се закупи техния софтуер. На всичкото отгоре AIMP не е и не доставя рекламни материали, автора пак да си провери информацията и да я редактира, защото ще подведе много хора и ще си премахна досте добре работещия плеър за едното нищо.

Zero
Zero

Пише „рекламния пакет aimp“, а не AIMP плеър.

ubitak
ubitak

да де, някой да обясни какво е това и за какво се бори, защото никъде не се споменва. даже и чичо Гугъл до 3-4 страница не знае за такъв пакет