Миналата седмица ви съобщихме, че новият пач на Windows 10, който беше предназначен да коригира проблема с претоварването на процесора при търсене, всъщност отвори повече проблеми, отколкото реши, като повреди напълно търсачката.

С друга нова актуализация, Windows 10 отново се сблъска с повече проблеми след нея, отколкото беше предназначено да реши. Става въпрос за ъпдейтът KB4515384, като последната жертва е мрежовата връзка.

Всъщност пачът беше създаден, за да поправи проблемната актуализация KB4515384 от миналата седмица, която счупи търсачката в стартовото меню, като от своя страна, KB4515384 трябваше да поправи проблема, открит още от предишния ъпдейт през месец май 2019г., който претоварваше процесора по време на търсене. Поправка на поправката, на поправката.

Освен проблеми с интернет връзката, новата актуализация предизвиква и проблеми със звука. Microsoft отбелязват, че аудиото на определени игри е по-тихо или различно от очакваното, след инсталиране на актуализацията.

Бъгът беше открит първо от портала Windows Latest, който цитира постове в Reddit и от собствения форум на Microsoft – Answer.com, където потребителите изпращат обратна връзка при проблеми със системата.

Един потребител е изпратил обратна връзка, която гласи следното:

„Кумулативната актуализация (KB4515384) води до отказ на NIC (Network Interface Card – мрежовата карта), с грешка с код 10. Преинсталирането на мрежовите драйвери с официалните на Intel, или през Windows Update, не решават проблема. Единствено деинсталирането на KB4515384, спасява положението“.

Друг потребител на Reddit казва:

„KB4515384 повреди работата на моята Intel мрежова карта, която след нея стои непрекъснато изключена. Опитах да изтегля последната версия на драйверите Intel 24.0.0.11 и направих нова инсталация, но това не променя нещата, все още мрежовата карта стои деактивирана. Преинсталирах актуализацията, и всичко се нареди. Дано Microsoft да оправи нещата по-скоро!“

След това се оплакват и още доста други потребители, които споделят същото – че виждат грешка в мрежовата карта, или връзката непрекъснато стои изключена, без да има хардуерен проблем.

Изглежда бъгът засяга всички мрежови LAN и Wi-Fi карти на Intel, но не е ясно дали има проблем с мрежови карти от други производители. Потребителите, които се оплакват, използват предимно дънни платки на MSI и Gigabyte.

Очевидно това са доста смущаващи проблеми и потребителите могат да се опитат да деактивират, като след това повторно активират мрежовия адаптер в Диспечера на устройствата, а след което да рестартират машината. Това решение работи при някои, но за съжаление масово проблемът се оправя след деинсталиране на актуализацията KB4515384, като това връща проблемът с търсачката в стартовото меню.

Освен цялата каша, която забърка Microsoft с последните си актуализации, от портала Windows Latest също изтъкват и други потенциални проблеми.

Един потребител на Reddit се изказа:

„Поправете ме, ако грешка, но изглежда, че всеки път, когато Microsoft пусне нова актуализация за Windows 10, тя разваля нещо съществено.“

В голямата тема в Reddit за проблема, потребителите масово коментират:

„Не обвинявайте Windows 10, причината е в Microsoft. Фирмените политики на тези компании предвиждат непрекъснати промоции и целят да грабнат колкото се може повече потребители, но не и да поддържат продуктите си адекватно. Същото се случва често и с Google.“

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Те Микромеките правят много добър хардуер…

Cortana
Cortana

Съсипаха ги тия Прозорци 10

the professor
the professor

не можеш да съсипеш боклук…

Наско
Наско

Аз пък нямах предишния проблем с търсачката нито преди нито след пача за нея.
И този въпросния пач който чупел мрежата съм инсталирал още на 11.09 и пак нямам проблеми.
Честно казано нито един от проблемите за които се пише в сайта не съм срещал.Или съм невероятен късметлия или проблемите се срещат при доста специфичен хардуер/софтуер.

djagi
djagi

С нито един ъпдейт съм нямал проблеми, а инсталирам на 2 настолни и 6 лаптопа. Който не работи, той не греши! Кофти е, но се случва постоянно не само при MS. И все пак, за разлика от гугълския Андроид, всяка нова версия на Windows е все по-оптимизирана. Мога да пусна компютър от преди 15 години с Windows 10 и ще върви много по-добре с 10, отколкото със 7…, а таблет или телефон на 3 години, с последната им налична актуализация на Android едва кретат, без да имат нищо инсталирано са вече за боклука.

Dave
Dave

Нещо си в грешка, 10-ката след всички тия бъгнати ъпдейти е вече много много по бавна от седмицата.

Иди се прегледай, djagi!
Иди се прегледай, djagi!

Ако лекарят ти каже, че си добре – кажи му и тойда ходи да се прегледа 🙂 Вирус 10 използва същото ядро и същите библиотеки, които и Windows 7. Само че са изрязали удобния Aero интерфейс, добавили са малоумните метро(сексуални) простотии и са го накачулили със всякакъв спайуер. Плюс няколко абсолютно излишни глупости като Cortana и пачове за уязвимости в процесорите (от типа на Spectre и Meltdown), които забавят работата с минимум 50%, а никой до момента не е намерил начин да използва уязвимостите срещу машина, намираща се зад рутер и firewall. Така че ако сравняваме чист Win 7 от… Виж още »

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

А виндос 7 ползва ядро и библиотеки на win xp, дето се трошеше и бозеше от най малкото, после със седмицата, подобриха това многократно, но пак имаше случаи да збози и да бъгне, при 10 почти отсъстват такива неща. Че 10 ката пак си има тип аеро, прозрачна тема дибил къде си гледал ти.. Къде намаля с 50% производителност на интелските бoклyци, който е с AMD не му намаля почти нищо. А до следенето, ти като имаш интернет и телефон с GPS или дори само със сим карта ТИ СИ СЛЕДЕН, та ходи се гpъмни с тия изказвания, че се… Виж още »

асдасдасд3
асдасдасд3

Ми не е по-добра. Тръгнаха в изцяло погрешна посока. Вероятно, Вин7 ще е последната ОС на Микромеките, която ще ползвам. Компютрите вече са достатъчно мощни, ако имам нужда от прикожение под Вин, ще си ползвам емулация в друга ОС.

petko pederasa
petko pederasa

платената десятка я деинсталирах и си качих free версия на седмица нямам проблеми