fbpx
14.1 C
София

Нов проблем във Windows 11: новата ОС реже производителността на SSD цели 2,5 пъти

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Потребители на Windows 11 обърнаха внимание на същественото понижаване производителността на флаш дисковете. Едни и същи SSD поставени в ОС Windows 10 работят по-бързо, а във Windows 11 са осезателно по-бавни.

Проблемът засяга предимно флаш дисковете от NVMe стандарта. Потребителите предполагат, че проблемът е в неправилно работещите драйвери, които идват като обновяване за новата операционна система на Microsoft. Това косвено се потвърждава от факта, че SSD, за които самите производители са представили собствени драйвери за Windows 11, не показват толкова голямо забавяне или ако има намаляване на производителността, то е несъществено. Microsoft от своя страна съобщи, че вече търси причините за възникналия проблем и съвсем скоро ще предложи обновяване, което да оправи работата на флаш дисковете в средата на Windows 11.

Най-голямото намаление на скоростта от почти два и половина пъти бе забелязано при запис на данни в случайни сектори. При някои модели SSD намаляването на производителността не е чак толкова високо и почти не се забелязва в реалната работа. Въпреки това, NVMe е един от стандартите с най-висока скорост и за някои потребители това е важно. За хората за които е изключително важна скоростта на работа на флаш диска се препоръчва да се върнат към Windows 10, понеже засега решение за този проблем все още няма.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

29 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини