Нов рансъмуер показва изображението на Барак Обама

4
390

Експертите по информационна безопасност от компанията MalwareHunterTeam разкриха опасен вирус рансъмуер, получил името на президента на САЩ Барак Обама. Информацията е на уеб изданието BleepingComputer.

При заразяването на компютърната система, вредоносният код с име „Вечният син рансъмуер Барак Обама“ показва на екрана снимката на 44 президент на САЩ. Рансъмуерът спира работата на антивирусните програми, включително и на Kaspersky и McAfee.

След като елиминира антивирусните програми, компютърният вирус сканира компютъра и криптира всички EXE файлове. Криптира се и цялата папка Windows, която обикновено не е обект на внимание на другите вирусни зарази. Някои от заразените файлове отново стартират и рансъмуера, ако не е бил стартиран дотогава.

След заразяването и криптирането на файловете на екрана на дисплея се появява изображението на Барак Обама. Под него се изписват данните, къде да бъде изпратен откупа. Потребителят трябва да се свърже с изнудвачите с помощта на своята електронна поща на показания на екрана електронен адрес. Засега не е публикувана информация как се разпространява вирусът Барак Обама.

Експертите традиционно препоръчват да не се плаща откуп.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Асоциален типТакеши Ковач_nib_LINUX Mint Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
LINUX Mint
LINUX Mint

Ще ми криптира де**вия…

_nib_
_nib_

айде да ме криптира
със 7-ца съм
без ъпдейти и антивирусна

Такеши Ковач
Такеши Ковач

Ако пък, си си изключил и интернета, хептен няма да те докопа. 🙂

Асоциален тип
Асоциален тип

Слаб си, аз съм на Windows 95 и скоро мисля да се върна на MS-DOS, а след това да се върна на Правец 8С и да програмирам на Basic с касети, а след това да се върна на лампов компютър, защото съм тежък асоциал.