Microsoft разработва нови икони за различни основни приложения и системни менюта за Windows, включително и за файловия мениджър File Explorer, и изображенията на въпросните нови икони вече изтекоха онлайн. Самите нови икони предполагат нов по-голям редизайн и промени в магазина за приложения на операционната система на Microsoft.

Иконите бяха открити и споделени в Twitter от италианския технологичен сайт Aggiornamenti Lumia (чрез Windows Latest) и се състоят от преработени версии на настоящите икония на приложенията Groove Music, Films & TV, Microsoft Solitaire Collection, Mail и Calendar, както и File Explorer в системата.

Както може да видите по-горе, идеята е повечето от тях да получат по-гладък, модерен и минималистичен дизайн, като съчетават изчистени линии и повече цветове, за разлика от до болка познатите двуцветни икони в Windows.

Иконата на File Explorer не се различава съществено, освен дребна промяна в цветовете и наличието на няколко нюанса на синьо, а не само на млечно-синия цвят, познат до момента.

Aggiornamenti Lumia смята, че новите икони скоро ще бъдат представени, в скорошните версии на Windows 10 (20H1) (следващата основна актуализация, която ще видим през първата половина на 2020 г.) Тъй като междинните актуализации на Windows 10 получават съвсем леки промени във функционалността и поправяне на бъгове и грешки, то по-съществена промяна се очаква в основните актуализации на системата.

Windows Lite

Предполага се, че новите икони ще са за следващата голяма актуализация на Windows 10, но е напълно възможно и те да са предназначени за Windows Lite.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Икона
Икона

ДеЦка му работа…

Бахти
Бахти

… вместо да оправят бъгове…

тар
тар

Джендер edition!

Смях
Смях

И иконките ли вече притесняват да не събудят някаква латентна хомосексуалност в параноичните мозъци на БГ троловете?

pedro
pedro

млечно-синия, тва някаква форма на мухъл ли е?