Tesla

Илън Мъск анонсира нов режим на работа на своите електромобили, предназначен за любителите на къмпинги, пикници и походи. В новия режим, паркираният с изключен двигател електромобил на Tesla може се използва като източник на енергия за битовите прибори, да пуска музика, да осигурява осветление и да осигурява работата на климатика, ако някой реши да спи в автомобила.

Както обикновено, Мъск съобщи за новия режим в своята страница в Twitter. Той каза, че съвсем скоро моделите 3, S и X ще получат обновяване, съдържащо и новия режим на работа. Мъск го е нарекъл „party & camper mode„.

Автомобилите на Tesla могат да бъдат източници на електрическа енергия по време на двудневни походи с пикници, при които които хората ще имат ток, музика, светлина и винаги заредени мобилни устройства.

Tesla вече пробва нещо подобно. През 2017 година притежателите на тези електромобили получиха възможност да използват климатиците при спрян двигател и паркиран автомобил. Но това бе тестова версия, която работеше кратко време и изискваше в купето да има хора.

Засега няма особени подробности за режима „party & camper mode“. Явно по-късно ще бъде обявено доколко могат да се разреждат акумулаторните батерии, какъв максимален ток може да се използва и т.н.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари