fbpx
1.4 C
София

Нов рекорд в добива на биткойни след голямото Ethereum Сливане

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Рекордно нарасна изчислителната мощност използвана за добив на биткойни. Все повече компании започнаха да използват за тази цел оборудването и енергията, които се освободиха след обновяването на Ethereum мрежата. През изтеклите две седмици сложността на добива на водещата криптовалута нарасна с цели 13,6%. Едновременно с това бе извършена и корекция в курса на биткойна.

Техническото обновяване на Ethereum, известно като Сливането, направи ненужно оборудването за добив на тази криптовалута. Почти едновременно с този процес на практика изцяло се срина добивът на алтернативните криптовалути – на алткойните. Добивът на биткойна е по-сложен, понеже при този процес се използват други алгоритми, за които са необходими огромни изчислителни мощности. Но това все още носи доход, особено ако се използва вече ненужната за добива на Ethereum техника, която силно поевтиня. Според Bloomberg, през изминалите две седмици 4% от оборудването за добив на Ethereum вече се използва за получаването на биткойни.

Добавянето на допълнителни изчислителни мощности намалява доходността на добива на биткойни. Изчисляването на новите блокове и получаването на възнагражденията става по-трудно. Да добавим и че доходността от добива на биткойни последно време осезателно намаля заради спада в курса на първата криптовалута и ръста в цените на електроенергията заради твърде усложнената геополитическа обстановка.

Към днешен ден видеокартите не могат да се използват за добив на биткойни и затова се наблюдава засилена препродажба на ASIC устройствата, които досега бяха използвани за добив на Ethereum, някои от които чрез подмяна на фърмуера и на софтуера, могат да се използват за добив на биткойни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини