Едно денонощие след като най-популярната криптовалута преодоля важната психологическа бариера от $3500, цената на Bitcoin продължи да се покачва и постави нов рекорд от $3819.

Според статистиките на coinmarketcap, цената на биткойна само за едно денонощие е нараснала със 7,39% и в момента е на ниво $3743. Но максималната цена през изминалите 24 часа бе фиксирана на рекордното ниво $3819.

Според преобладаващите мнения на различните криптовалутни експерти, основните фактори за този скок в цената на цифровата валута са намесата на институционалните инвеститори и най-вече желанието на трейдърите да намерят активи, независещи от политическите фактори, които се нажежиха особено много след изострянето на отношенията между Северна Корея и САЩ, а пазарът веднага реагира на това. Бизнесът търси стабилно убежище на своите активи и един много добър вариант към днешен ден може да се окаже цифровата валута.

Наблюдава се покачване на цените и при другите цифрови валути средно с около 3,5-4%.

Към днешен ден капитализацията на целия криптовалутен пазар достигна почти $132 милиарда.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
13 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
10 Автори на коментарите
btcdjagiтъй-тъйСтаниславСветльо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
gotqn
gotqn

Обяснявам – традиционните валути нямат златно покритие – това са просто хартийки, които имат право да се печатат от определени (забележете) „частни“ институции (Федерелна банка в САЩ, БНБ в България). В резултат, определени хора, може днес сутринта да станат и да напечат 1 млрд долара/лв (това действие обезценява валутата на страната – прави ни по-бедни). От друга страна прави тези лица по-богати, защото тези „нови пари“ се отпускат като „заем“ на съотвената държава. Така, за всеки 1 млрд долара кредир, държавата САЩ дължи на „частните“ собствениците ма Федерелната банка % лихва (т.е. с всеки изминал ден, стратата е поробвана все… Виж още »

bure_s_barut
bure_s_barut

Ти този месец ще изкопаеш ли един биткоин? А тази година? А този век? Разбираш ли вече, защо не се интересувам от това? Стана точно като с обикновените валути – правят се от точно определени хора, защото са нужни големи ресурси. Фермите разказаха играта на тази дигитална валута.

Dave
Dave

То ако всеки можеше да минира постоянно нали ще се обезцени. То не е направено за такива като тебе да могат да печелят а всички заедно да имаме истинска валута.

Калине оправете регистрациите, бре!
Калине оправете регистрациите, бре!

Аха… И ти колко имаш?

Dave
Dave

Аз съм беден имам 25 стинки 😀

загадки
загадки

най-краткият виц :
сутринта да станат и да напечат 1 млрд долара/лв

€€€€€€€€€€€

реалноста :

за 2 г ЕЦБ изкупи токисчни* активи за 2 трил €(това е официалното съобщено)
а колко са изкупени ей така по мерни фондове никой незнае.
отделно чематането наречено еврофондове
отделно печатането по държави
>>>>>>>
в Китай се печтат по 1 трил $(в юани) за 1 СЕДМ. САМО за инфраструсткура
отделно за съществуване на големите фирми
отделно за армия
отделно за държ служители ……
>>>>>>>
япония/Ю.корея/Юс – същата работа
>>>>>>>>>>>>
ресурсните(катастрофа) – печатат като бясни

токсичен* актив – НЕ работи/НЯМА купувач , обаче смучи още кинти(счетоводство/данък смет/данък сгради/такси/ток/охрана/…..)

тъй-тъй
тъй-тъй

Традиционните валути не само че имат златно покритие, но и са гарантирани от материалните активи на държавата. Тук донякъде изключение са САЩ, които наистина печатат доста банкноти без златно покритие, но дори тяхната валута има зад себе си материални активи. Накратко – всяка страна стои зад валутата си. Друг е въпросът, че една валута е по-конвертируема от друга. ПП. По принцип безразборното печатане на банкноти води до инфлация, така че не е в интерес на никого да го прави. Да, САЩ са изключение, но това е защото валутата им е най-конвертируема в света /дори терористите работят с долари/. Що се… Виж още »

Станислав
Станислав

Спокойно! Докато спорите вече цената е скочила до $4072. То аз пиша и го гледам как подскача кат заек! В петък един познат си купи 1BTC за 5940лв. от rgcoins.com – днес е с 1000лв по богат, а вие си спорете – всеки уж си знае интереса.

Dave
Dave

Сега е 3959.92

Станислав
Станислав

Да де – пада, качва се – то това му е интересното.

Светльо
Светльо

Почвам да си мисля, че това нещо ще срине цялата световна икономика. Няма по-печеливш легален асет от Биткоин. Докато тренда е толкова стремглаво нагоре, всеки ще се стреми да къта монетите вместо да ги влага в реалната икономика, съответно лихвите ще стигнат до небесата. Гответе се за „Последните времена“.

Dave
Dave

Нов край на света ли вещаеш? Кога ще е ? На коя дата го обявявате 😀 Аз ще посрещна във ферари на бахамите ! Пхахахах

Светльо
Светльо

Не се бъзикай, а помисли. Ако този растеж продължи с тоя темп, при всички положения ще има огромни обществени сътресения. Ще падат банки и цели държави. Представи си какво ще се случи, ако всички в една малка държава сменят местната си валута за Биткоин.

djagi
djagi

Ти луд ли си или не си си пил хапчетата, подобно на други по-горе?… Дори да стане милион пъти по-скъп, биткоина няма да повлияе на никоя нормална държава по никакъв начин, дори държавата да е Бурунди, поради една много проста причина – няма държавна банка в света, която да си държи резервите в биткоини. Все още, а предполагам и дълги години занапред, държавните банки влагат в злато – така е било, така и ще бъде. Нищо в света, нито една стока, не се търгува в биткоини, нито една борса в света не дава цени в биткоини. Биткоина даже не е… Виж още »

Станислав
Станислав

По въпроса дали банки си държат част от активите в биткойни и дали се интересуват от технологията му – то отговора е положителен: https://money.bg/finance/9-banki-koito-eksperimentirat-s-bitkoyn.html Новината е стара, от 2015-та година, вече банките са много повече. Всъщност много повече мошеничества се извършват с реални пари, отколкото с биткойни. Биткойна е вече реална валута, колкото е реална гравитацията например. Дали сте за нея и дали сте против нея – тя (гравитацията) все ви се отразява (,хубаво са си живели хората преди Нютон да я открие – шегичка). Замисляте ли се следното – цената на биткойна ли се вдига или останалите „реални“ валути… Виж още »

djagi
djagi

„дали цената на биткоина се вдига или валутите се обезценяват“ е все едно да кажеш, че ти привличаш слънцето. Дела му в световната икономика е сигурно една квинтилионна част. В линка който си ми дал, не пише нищо друго, освен че ще му обръщат внимание тепърва (банките), което обаче е на светлинни години да си държат активите в биткоини и правят експерименти със свои криптопари. Ако някоя банка си замести златото с биткоини, още утре ще обяви фалит. Биткоина не е реална валута, въпреки че е призната като платежно средство от някои държави, но предполагам, с цел да могат да… Виж още »

btc
btc

Еволюцията на парите е факт. Нов връх 4430$. „In bitcoin we trust“

btc
btc

In bitcoin we trust 4430$