Нов рекорд: пазарната капитализация на Tesla превиши $100 милиарда

7
1143

На 20 януари тази година Tesla обяви за „абсолютна лъжа“ публикуваната от медиите история за самоволно ускоряване на нейните електромобили и посочи, че това работа на шортселърите, които отчаяно се опитват да свалят цената на акциите на автомобилната компания на Илън Мъск. Но тази история доведе до точно обратния ефект – акциите на Tesla още веднъж рязко поскъпнаха.

След приключването на вчерашната търговска сесия на NASDAQ, курсът на акциите на Tesla скочи нагоре със 7,2%, като цената на една TSLA акция достигна рекордните $542,2. След приключването на търговете цената на акциите на автомобилната компания продължи да расте и достигна $551,1 за една TSLA, след което се стабилизира на $547,20.

В резултат от това пазарната капитализация на Tesla прехвърли психологическата бариера от $100 милиарда ($100,1 милиарда). Към днешен ден нито един американски производител не е успявал да прехвърли въпросните $100 милиарда пазарна капитализация. Сега Tesla не само струва повече от Ford и GM взети заедно, но нейната пазарна капитализация се изравни с тази на германския концерн Volkswagen AG ($100,6 милиарда). Ръстът в курса на акциите на Tesla изглежда още по-впечатляващ, ако си припомним, че през месец юни миналата година една TSLA акция се търгуваше само за $177.

Да напомним, че през 2018 година генералният директор на Tesla Илън Мъск се отказа от получаването на редовна заплата и премина към специална програма за възнаграждения, които се дават само при постигането на планираните конкретни цели.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Радо
Радо

Айде да идват разни палестинци кольовци и т.н. знаещи и незнаещи и да започват да обясняват как Тесла е балон и ще фалира до 1 година?
А за онзи с тролските си коментари колко бил залагал на късите акции на Тесла да не говорим…..

mikgigs
mikgigs

всъщност акциите се вдигнаха точно по причина, че Тесла вече не се нуждае от никакво кредитиране или съфинансиране с нови емисии на акции. Пазарът не е толкова тъп.

Числата : Ф. Нинов лъже
Числата : Ф. Нинов лъже

Ф.Нинов :

Тесла вече не се нуждае от никакво кредитиране или съфинансиране с нови емисии на акции.

Реалноста:

Начало 2019:
172 мил. бр акции

Днес:
100$ миларда/551$ = 181,4 мил бр.

181,4-172= +9,4 мил бр.
9,4/172= +5,4%

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Миега яката раута. Сами сти забравили и миега якити рикорди на Тислата. Най-грозну кола(на равно с миега новия уау,хипер грозник Фоня на Хапълката) и никакви пичалби никога. Юююфууу.

П.П някой ши кай а що намесвам Фоня? Ам щот е толкуз грозен,чи низнам Ко е!!

Иван
Иван

Кристиан Кьоенсег (който знае кой е този разбира поне малко от коли – светилото в автомобилостроенето) каза че Модел 3 на Тесла е най-добрата кола за всекидневно ползване:

——-
——-

Ако не е да си го паркираш пред блока на тротоарс и да си маркира мястото с течащо масло и да я биеш като жена си докато запали, да й се накараш, да я понапсуваш, докато ти пусне малко газ, не е кола. Отивам да продухвам зелето в мазето. Само цецека!

adres
adres

Не знам защо, но на доста места се прави безумното сравнение на Тесла със Фейсбук, и на Мъск със Цукънбърг…
А то не може да има и дума за сравнение:
Тесла създава полезен за всички продукт, Мъск създава нещо, което е реално – чоевка изстрелва ракети в космоса, днес почти всеки сателит е изстрелян с негова ракета, направи ракети за многократна употреба….

Докато Цукънбърг…. поддържа един сайт, чието съдържание се генерира от зомбитата…. и бълва фейк новини.

Я пак… някой да ми ги сравни двамата? 🙂