Норвегия изгражда безжични зарядни станции за електромобили

15
838

Осло, столицата на Норвегия ще бъде първият град в света, в който ще бъдат изградени безжични индукционни зарядни станции за електромобилите, които ще се използват за таксиметрови услуги. Това се прави, за да се минимизира планираното за 2023 година ниво на емисиите. Норвегия възнамерява към 2025 година да използва само електромобили.

Новите станции се изграждат от финландската компания Fortum, която работи съвместно с американската Momentum Dynamics. Всъщност това не са станции, а на пътищата ще бъдат обозначени специални правоъгълници, над които електромобилът трябва да застане. Основната цел на този проект е да се избегне посещаването на сгради, в които зареждането на акумулаторните батерии е тромаво и донякъде неудобно. С помощта на технологията за индукционно зареждане, електрическите таксиметрови автомобили могат да се зареждат в специализираните паркинги, както и на местата, където изчакват своите клиенти.

Представителите на Fortum споделиха, че ще изграждат новите безжични зарядни в местата, където паркират такситата. За да могат да се зареждат, електромобилите трябва да имат специализиран приемник. Проектът е началото на изграждането на бъдещата инфраструктура за безжично зареждане на таксиметровите електромобили.

Fortum отдавна развива този бизнес. Компанията заяви, че таксиметровите шофьори губят твърде много време за търсене на зарядни станции и твърде дълго чакат, за да заредят акумулаторните батерии. Проектът за бързо безжично зареждане на електромобилите не изисква строежа на сгради, а зареждането може да стане директно в града, понеже този процес не замърсява околната среда.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
12 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
АлоШишосадасдКапитализъмМда Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пипи
пипи

Кога ли ще се случи и тук?

Dim
Dim

Когато нормалните автомобили започнат да лятят 🙂

Agentpat™
Agentpat™

Няма да е скоро. Ние тук още се радваме на 20 годишни западни трошляци.

Шишо
Шишо

щот ти липсва жигулито ли? или кааш москвича си беше номер 1?

дано не е скоро
дано не е скоро

Но като гледам какви кухи лейки коментират, не се надявам да ни се размине дълго и на нас. Ако все още са ви останали няколко работещи мозъчни клетки, я си помислете малко! Един нищо и никакъв GSM, дето се зарежда с 5V половин ампер ток при работата си излъчва толкова силна електромагнитна радиация, че доказано причинява мозъчни тумори и Алцхаймер. Не случайно в последните 20 години допустимите максимални норми на излъчване на мобилните телефони са свалени над 15 пъти! А сега си представете какво ще се случва с организма на човек, застанал в кола, която се зарежда безжично, т.е. чрез… Виж още »

Капитализъм
Капитализъм

Човек, напълно прав си за радиацията,ни тъпаците не схващат и си мислят “ако беше вредно, нямаше да го разрешат”. 🙁

ronsim
ronsim

Безинтересът на хорат да четът и Осмислят нещата се е превърнало в Трайно Генетично отклонение.Лошото е че фирмите го знаят и използват в световен мащаб.В упътването на моя телефон някъде в последните страници с Микро шрифт е отбелязано, че не трябва да държа телефона на разтояние по-малко от 15 сантиметра.

Мда
Мда

@rosanim

Малко хора знаят, че според законовите разпоредби, телефоните реално не могат да се доближават до ухото при разговор, дори да не се води разговор – по-малко радиация, но пак не става.

Радо
Радо

5 волта половин ампер бяха зарядните преди 5-6 години – ти в коя година живееш и какъв трошляк телефон ползваш???

садасд
садасд

Ти за „фаредеев кафез“ чувал ли си?
Ако не си – потърси в Google.
Колата дори да я удари мълния докато си в нея – нищо няма да ти стане. Точно поради ефекта „фаредеев кафез“.

Шишо
Шишо

5 волта, половин ампер ток, радиация, мозъчни тумори… а да ти минава през ума че електромагнитното поле има характеристики, освен споменатите на пораждащият го електрически ток? шматка куфолейкова

Ало
Ало

Ти за електромагнитна радиация чувал ли си?

Всяка нова кола в ЕС има eCall система с вградена СИМ карта, която има постоянна връзка към мобилна клетка. Към момента това е 4G връзка, скоро ще стане и 5G.

Можеш да си купиш уред от интернет и да видиш на какви стойности ще ти се облъчват тестисите. Това са измерими неща!

Капитализъм
Капитализъм

Това е ужасно вредно!!!!!!!

пипи
пипи

Даа гроздето е кисело.

Капитализъм
Капитализъм

В случая е убийствено в буквалния смисъл.