„Нощно виждане“ ви позволява да виждате в тъмното със своя Huawei P30 Pro или Honor View 20

2
1837

Когато за пръв път започнаха да добавят Time-of-Flight сензори към гърбовете на смартфоните, много хора смятаха, че няма да имат никаква практическа употреба. Когато Honor показаха някои от гейминг и камера режимите на Honor View 20, скептиците пак казаха, че те няма да са полезни. Въпреки че със заден ToF сензор можеш да получиш 3D образи на хората и да ги използваш, за да контролираш игри, това пак не е причина всеки телефон да се нуждае от този сензор. Но с Huawei P30 Pro и приложението Night Vision нещата се промениха значително.

Отдолу ще видите две видеа, записани на Honor View 20. В тях ще видите в действие двете приложения, създадени от разработчика Лубош Вонасек. Първото се казва Night Vision / ToF Viewer. Това приложение ви позволява да виждате всичко около вас като през нощно виждане. То използва лазерният проектор и камерата, за да създаде вирутален 3D модел с информация за дълбочина на образа и да го рендерира като нощно виждане. Колкото и сложно да звучи, приложението работи доста добре, макар и с ниската резолюция от 280х180. Безплатно е за изтегляне и използване.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nZtLVnDtxyU

Следващото приложение е демо версия на приложение за 3D реконструкции от същия разработчик. Приложението ви позволява да използвате ToF камерата на гърба на вашия Honor / Huawei телефон, за да създадете 3D решетка на вашата стая, да взаимодействате с истинския свят с 3D кубчета, да виждате истински обекти като блокове от Minecraft или да виждате всяко 3D платно като лилава стена. Ако 3D решетката ви е нужна, можете да я запазите като .obj файл за по-късна употреба. За щастие приложението е безплатно. Ако сте разработчик и искате да го използвате в собственото си приложение, разработчикът продава Unity asset-ите за $100.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Vz3078kgBvI

Това са няколко примера за това на какво са способни Time-of-Flight сензорите.

Но, за наше голямо съжаление, това приложение работи само на Huawei и Honor телефони с този сензор.

При тестове с 5G Samsung Galaxy S10 приложението не е сработило. Надяваме се, че в бъдеще други флагмани ще свържат ToF сензора с Camera2 API. След като производителите на телефони направят това и започнат да добавят ToF сензори, тогава истинската магия на ToF сензорите ще е достъпна за всеки, който я иска.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари