НР съкращават 1100 служители в Германия

0
38

НР планират преструктуриране на отдела си по Бизнес услуги в Германия. Това е само етап от мащабната многогодишна стратегия за преструктуриране, която бе обявена на 23 май 2012 година и след това обсъдена подробно през октомври. От компанията уведомиха, че около 1100 служители в Германия ще бъдат засегнати от изпълнението на тази стратегия.

Освен с повече от хиляда служители, компанията ще се прости и с офиса си в Рюселсхайм до края на октомври. Причините за съкращението са същите като тези описани в стратегията им. С намаляване на служителите и затваряне на нерентабилни обекти компанията цели да оптимизира продуктовото си портфолио, продажбите си и модела си за доставка на продукти. Освен това, трябва да се подобрят управлението на ресурсите и операциите.

От офиса на компанията в Рюселсхайм ще бъдат съкратени 850 служители, които ще имат възможността да кандидатстват за работа в други офиси на НР. Останалите 250 служителя ще имат възможността да продължат работата си в офисите на някой от партньорите или клиентите на компанията. Стратегията за преструктуриране няма да окаже влияние върху основните офиси на НР в Германия. Дори след масовите съкращения, компанията ще има повече от 10-хилядна работна сила в европейската страна.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари