НТВ заплаши медиите със съд за разпространението на трейлъра на руския сериал „Чернобил“

10
3387

Всеки човек поне веднъж в живота си се е срамувал ужасно много от нещо. В подобни ситуации хората се учат от грешките си и се променят към по-добро. Но някои индивиди се озлобяват, започват да тропат с крака и да обвиняват всички наоколо. Наскоро в уеб пространството се появи трейлъра на руския отговор на американския минисериал „Чернобил“ с малко странни намеци за дългите ръце на ЦРУ. Но такова е виждането на режисьора Алексей Мурадов.

Само че трейлърът на руската версия на „Чернобил“ предизвика страхотен смях в Глобална мрежа. Подигравките просто не секват и до днес. В руските социалните мрежи руският „Чернобил“ събра над 7 000 дислайкове и около 100 лайка. В отговор на всичко това, руският телевизионен канал НТВ предупреди руските медии и блогъри, че трейлърът е „работен материал“и ще съди всички, които не махнат клипа от своите сайтове. Нищо, че злополучният клип и сега може да бъде изтеглен от Twitter и Telegram, както и от някои страници на руската социална мрежа ВКонтакте.

Но в крайна сметка, след оплакването на НТВ и Amalgama Studio (студиото, което прави руския сериал) започна бързото премахване на клипа от много места – от YouTube, ВКонтакте и други. Но остана в Twitter, Telegram и т.н.

Руският сериал е твърде различен от суперхита на HBO. Действието във филма се развива от месец април до месец декември 1986 година. На украинския отдел на КГБ на СССР става известно за интереса на чуждо разузнаване към Чернобилската атомна електроцентрала. На територията Припят се крие опитният разузнавач на ЦРУ Алберт Ленц и в града пристига подполковникът на руското военно контраразузнаване Андрей Николаев.

Да си припомним, че финалният епизод на сериала „Чернобил“ на HBO получи възможно най-високия рейтинг в историята на IMDb. Остава да се надяваме, че след излизането на руската версия на „Чернобил“, НТВ няма да съди медиите, които направят сравнение на популярността на двата сериала „Чернобил“

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ебачев
Ебачев

Поредната „художествена“ БОЗА.

Моя милост
Моя милост

По-скоро руска пропаганда – някои хора просто продължават да живея в комунизма: каквото каже партията – това е, а ако някой се усъмни, мисли и каже нещо различно… се обявява за враг – капиталист или фашист.

даli
даli

интересно, последните 10 години, когато кажа нещо критично към властта, такива като теб(новите демократи) ме наричате така… Дали не сте новите комунисти? И когато някой ви покаже колко сте алчни, крадливи и уродливи му слагате етикет?

Technical
Technical

Едва ли някога е имало варвари като руснаците. Не им стигна, че отровиха Европа и особено Украйна с милиони болни от рак и още милиони от бъдещи поколения, а и обезлюдиха голям район в Украйна след Гладомора срещу украинците, но и пропагандират, че руската радиация била „лечебна“ и „полезна“ и че са убивали „гадни“ капиталисти. Руските тъпанари са обречени да се затрият сами. Според руските подчовеци, ЦРУ е организирало и Гладомора, както и гулаците.

даli
даli

пич, очевидно бъркаш понятия като „Русия“, “ Украина“ и „Съветски съюз“. Аз бих се въздържал от коментари бъдейки очевидно неграмотен.

От друга страна не помня да си се пенил за милионите цивилни пострадали в следвстие на американските бомби над Хирошима и Нагазаки. Що така с двойни стандарти?

name
name

пич, ти пък явно бъркаш военното и мирното време…

даli
даli

няма време в което да е позволено масовото избиване на цивилни. Нито мИрно, нито военно време позволява това. Освен това явно не правиш разлика между „инцидент“ и „целенасочено бомбардиране с атомни бомби което няма как да не приемеш, че ще избие стотици хиляди невинни“!

Палуестиниец
Палуестиниец

Стига с твоята пропаганда…
Прочети малко исторически материали…
И прочети за т.нар. капиталист, който продавал радиоактивни „лекове“.
Дори и той самия до последно вярвал в чудодейната им сила и умрял от рак… Сам научи рак на кое…

Знаещ
Знаещ

САЩ и Израел взривяват Чернобил, за да ускорят края на СССР, и Фукушима. Истината не е за говеда, вярващи на Западната пропаганда.

Знаещ
Знаещ

Фукушима е взривена, за да клекне японското правителство. Има си информация.