Нюйоркски съд наложи глоба от 350 хиляди долара заради фалшиви онлайн отзиви

0
14


В САЩ изглежда са повече от сериозни що се отнася до предпазването на клиентите. Цели 19 компании бяха намерени за виновни в публикуването на фалшиви онлайн отзиви и нюйоркски съд отреди обща глоба на стойност 350 хиляди долара за престъплението.

Според сведенията всяка една от фирмите сама е публикувала онлайн отзиви за предлаганите от нея продукти с цел привличане на повече клиенти. Вместо да спечелят повече клиенти обаче, компаниите са „спечелили” призовка за съда, където да отговарят за своите действия. Според законите на САЩ подобни фалшиви коментари се третират като измама и по тази причина компаниите ще се наложи да заплатят обща глоба от 350 хиляди долара.

Информацията гласи, че сред замесените в престъплението компании се отличават и имената на доста популярни фирми от най-различни сектори. Всички тези компании са използвали сайтове като Google, Yelp и Yahoo, за да публикуват фалшиви ревюта за предлаганите от тях продукти.

„Това, на което попаднахме, е по-лошо и от доскоро използваната тактика за фалшиво рекламиране” споделя Ерик Шнайдермен – известен нюйоркски адвокат. „Когато видите билборд, сами разбирате, че това е една платена реклама. Когато четете нещо в Yelp или Citysearch обаче смятате, че това е мнение на човек като вас, а всъщност изобщо не е така. По този начин се оказвате заблуден, а това е нередно.”

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари