fbpx
2.3 C
София

Ню Йорк може да е на път да забрани добива на криптовалути

Най-четени

Практиката за копаене на цифрови валути с цел печалба може да бъде забранена поради съображения за опазване на околната среда в щата Ню Йорк, след като нов законопроект беше подложен на проверка.

Внесен от сенатора-демократ Кевин Паркър, законопроектът се стреми да установи три годишен мораториум върху крипто копаенето с цел предотвратяване на непоправими щети върху амбициите на САЩ за постигане на екологична устойчивост.

Законопроектът е отнесен до комисията по опазване на околната среда на САЩ на 3 май и, ако бъде приет, че ще изисква всички технически устройства, използвани за крипто копаене, да бъдат подложени на преглед за въздействието им върху околната среда, ако ще продължат да работят.

„Центровете за копаене на криптовалута са разрастваща се индустрия в щата Ню Йорк, често, но не изключително, са разположени в остарели или преобразувани електроцентрали за изкопаеми горива“, обяснява законопроектът.

 

„Продължаващата и непрекъснато разширяваща се работа на центровете за добив на криптовалута значително ще увеличи количеството на потреблението на енергията в щата Ню Йорк и е разумно да се вярва, че свързаните с това емисии от парникови газове ще навредят непоправимо на Закона за лидерство на климата и защита на общността“, се казва в изявлението.

Криптовалутите привличат вниманието на еко експерти и активисти по целия свят през последните няколко години, а фундаменталната структура на блокчейн технологиите, която води до непрекъснато увеличаване на натоварването и извършените изчисления за постигане на определена награда, допълнително утежняват ситуацията. По същество, с изчисляването на всеки следващ блок, трудността става все по-висока, а това означава, че са необходими все по-мощен компютърен хардуер, електроенергия и други ресурси, а майнърите са мотивирани на инвестират  големи части от крипто печалбите си в реинвестиции с цел увеличаване на добивната си мощност, което обаче може да бъде катастрофално за климата на планетата.

„Една криптовалутна транзакция използва същото количество енергия, което средно американско домакинство използва за един месец“, се отбелязва законопроектът.

Според документа временната забрана за добив би помогнала на Ню Йорк да постигне своите различни екологични цели, които включват 70% възобновяема енергия до 2030 г. и 100% електроенергия с нулеви емисии до 2040 г.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини