10.8 C
София

Ню Йорк стана първият град в САЩ със собствен уеб домейн

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.

Изглежда в САЩ е започнало сериозно разграбване на интернет домейни. Пръв в това начинание се впусна Ню Йорк и заслужено се превърна в първия град в САЩ, който да се отличава със свой собствен уеб домейн – .nyc.

Кметът на града Майкъл Блумбърг обяви новината по-рано днес, заявявайки, че новият URL ще помогне изключително много на жителите на града и на бизнесмените да се утвърдят като истински нюйоркчани.

„Да разполагаме със свой собствен, уникален домейн – .nyc – ни прави с една крачка по-напред от всички останали. Това открива и редица нови възможности за малкия бизнес” заяви майорът в официалното си обръщение към гражданите. „Вече всеки бизнесмен ще може да се идентифицира като свързан с Ню Йорк, като част от един от най-големите и престижни градове в света.”

Освен асоциацията с името, специфичните уеб домейни позволяват много по-лесно на хората да откриват различни локации и неща, които ги интересува.

Домейнът на Ню Йорк вече официално беше одобрен от съответната агенция в САЩ и се очаква в най-скоро време да влезе в употреба.

Всеки желаещ ще може да се регистрира за адрес, завършващ на .nyc, от крайните месеци на 2013-та година като цената ще варира спрямо предназначението на сайта.

„Онлайн търсенето е прекалено обширно. То не разглежда само локалните възможности, а прави един по-широк поглед над нещата. Адресът .nyc ще позволи на милиони нюйоркчани много по лесно да намират нужната им местна информация, услуги и бизнес възможности” сподели Кен Хансен – изпълнителен директор към Registry Services for Neustar.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини