Американският щат Ню Йорк въвежда по-строги правила относно това как доставчиците рекламират осигурявания от тях интернет достъп и реалните скорости, които потребителите получават.

Сега всяко твърдение трябва да бъде доказано с редовен тест за скорост. Освен това, доставчикът трябва ясно да обяви, че скоростта по кабел е различна от тази по WiFi. Всяка компания трябва да демонстрира, че има достатъчен мрежов капацитет, че да посрещне нуждите на всичките си клиенти. Същото се отнася и за раздаваното от тях оборудване на крайните потребители – всички рутери и модеми, включително резервни и безплатни, трябва да могат да постигнат рекламираните скорости.

Интернет доставчиците трябва да заделят солидни суми за подобряване на инфраструктурата си и за компенсация на потребители, които не са получили реалните резултати, за които плащат.

Новите правила са част от по-строгите регулации на големите доставчици. Това, че можете да стриймвате Netflix, не означава, че получавате цялата скорост, за която си плащате. Не е тайна, че доставчиците обичат да преувеличават скоростите, докато раздават морално остаряло оборудване на клиентите си. Поради това, новите изисквания могат да подобрят интернет достъпа на милиони абонати в целия щат.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
AxOx
AxOx
2 години

Не виждам как тази правила ще подобрят скоростите.
Всеки може да си провери скоростите … имат си много уеб сайтове, които това и правят.
Май, това би убило съвсем малките бизнеси, които и без това имат проблеми да оцелеят.

Кирил
Кирил
Отговор на  AxOx
2 години

Нека ти обясня
Ти плащаш за 100 мегабита определена сума пари, като в договора ти е включено и оборудване/рутер/, да но той не може да пренесе повече 30 мегабита безжични до устройството ти. Е какъв е смисъла да плащаш за тази скорост?!?
Идеята е доставчика да ти даде рутер, който постига скоростта, за която ти плащаш.

Това е все едно да ти продам ферари с с двигател от москвич 😉

Vanhai
Vanhai
Отговор на  Кирил
2 години

Малко преувеличено е сравнението ти, защото почти никой не би, а и не е редно да се оплаче от безплатно ферари с двигател на Москвич, на който плащат гориво и обслужване и др., ако искаш да го ползваш.
Специално за изискването за рутера, като искаш да е хубав си го закупуваш. Безплатното си е безплатно, не може да имаш претенции за нещо без да си дал нищо за него.

ronsim
ronsim
Отговор на  Vanhai
2 години

Vanhai – По-умен коментар Не бях чел скоро!Трябва Веднага да се обадите на вашия доставчик и да поискате да плащате и Заплатата на шефа на компанията, защото е благоволил да ви „прекара“.

Пенчо
Пенчо
Отговор на  Vanhai
2 години

Vanhai е типичен промит мозък. Ето който иска да види защо алчните компании преуспяват да види Vanhai. Той най-вероятно е и портребител на айфон и мисли че има най-добрия телефон!

saentist
saentist
2 години

Че те това и някои от нашите доставчици го правят. /да послъгват обилно/
приоритизирането на трафика към тест провайдери е същата лъжа.
Включително и мобилните оператори.