Американският щат Ню Йорк въвежда по-строги правила относно това как доставчиците рекламират осигурявания от тях интернет достъп и реалните скорости, които потребителите получават.

Сега всяко твърдение трябва да бъде доказано с редовен тест за скорост. Освен това, доставчикът трябва ясно да обяви, че скоростта по кабел е различна от тази по WiFi. Всяка компания трябва да демонстрира, че има достатъчен мрежов капацитет, че да посрещне нуждите на всичките си клиенти. Същото се отнася и за раздаваното от тях оборудване на крайните потребители – всички рутери и модеми, включително резервни и безплатни, трябва да могат да постигнат рекламираните скорости.

Интернет доставчиците трябва да заделят солидни суми за подобряване на инфраструктурата си и за компенсация на потребители, които не са получили реалните резултати, за които плащат.

Новите правила са част от по-строгите регулации на големите доставчици. Това, че можете да стриймвате Netflix, не означава, че получавате цялата скорост, за която си плащате. Не е тайна, че доставчиците обичат да преувеличават скоростите, докато раздават морално остаряло оборудване на клиентите си. Поради това, новите изисквания могат да подобрят интернет достъпа на милиони абонати в целия щат.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари