Някои от актуалните компютри няма да могат да подкарат Windows 8

4
49

На теория всеки компютър, който може да подкара Windows 7 би трябвало да е способен да тръгне и с осмата версия на популярната операционна система. От Microsoft на няколко пъти изрично потвърдиха, че системните изисквания на Windows 8 съвпадат с тези на 7. На практика обаче се оказа, че това не отговаря съвсем точно на истината, съобщи Neowin.

За пример се дават няколко нови компютъра с Windows 7, които излязоха наскоро и няма да могат да подкарат осмицата. Става въпрос за евтини нетбуци и таблети, които просто не отговарят на минималните изисквания, определени за новата операционна система.

Пример за такъв компютър е нетбукът Eee PC 1225C на Asus. Сред другите машини, които ще трябва завинаги да си останат с Windows 7 е и таблетът Fujitsu Q552, който излезе на пазара едва преди четири месеца. Причина за липсата на поддръжка не е това, че хардуерът е слаб, а процесорът, който е Atom. Става въпрос за чипа Cedar Trail, който е произведен от Intel.

Дизайнът на чипа, който отговаря за изчисленията в нетбуците и таблетите, просто прави подкарването на Windows 8 невъзможно на този етап. Windows 7 обаче върви повече от добре.

Intel все пак разполага с Atom процесор, който е способен да работи заедно с новата операционна система. Това е Clover Trail, който обаче няма да се разбира добре с по-стария Windows 7. Това значи, че потребителите трябва да помислят внимателно каква машина да си купят, ако в момента търсят евтин нетбук.


Asus Eee PC 1225C

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари