Някои потребители на WhatsApp имат достъп до Messenger Rooms

0
307

През последните седмици, компанията Facebook беше заета да опита да отнеме част от пазарния дял на Zoom сред платформите за видео разговори с пускането на собствен аналог на услугата – Messenger Rooms, инструмент за видео конференции с поддръжка на до 50 участници. Както беше обещано при анонсирането на новата платформа от гиганта в социалните мрежи, сега някои потребители получават интеграция с WhatsApp.

Информацията беше забелязана от WABetaInfo, които винаги разглеждат кода на бета версиите на приложението WhatsApp за Android и iOS. Сега потребителите са снабдени с преки пътища до Messenger Rooms, така че да могат по всяко време да се прехвърлят от едно приложение в друго.

Засега обаче връзките са достъпни само за потребители от определени региони. Дори ако преминете на бета версията на WhatsApp, не е гарантирано, че веднага ще видите новата добавена възможност за преход към Messenger Rooms.

Когато Messenger Rooms беше представена за първи път, от най-голямата социална мрежа в света казаха, че ще бъде интегриран във Facebook Messenger, Instagram и WhatsApp и изглежда в момента виждаме как компанията реализира това.

Интеграцията, която отразяваме сега, всъщност беше забелязана от гореспоменатия портал преди няколко дни, като изглежда Facebook първо тестват възможността със своя кръг от бета тестери на приложението и при задоволителни резултати тя ще стане достъпна за всички потребители на WhatsApp. Предвид факта, колко необходими са платформите за видео разговори в момента, то определено няма да се налага да чакаме твърде много, преди да видим тази интеграция.

WhatsApp и видео чат

Някои потребители навярно учудени ще си зададат въпроси защо е необходима тази интеграция, предвид факта, че приложението WhatsApp също има своя възможност за видео разговори. Разбира се, причината е ясна – Messenger Rooms прави всичко, което бихте очаквали да може да прави едно професионално приложение за групови срещи. Участниците могат да се присъединяват дори да нямат акаунт във Facebook като една от най-приятните функции е възможността за смяна на фона с персонално изображение – същата функция, с която Zoom печели голяма част от потребителската си аудитория.

Разбира се, компанията не изоставя напълно и видео обажданията през WhatsApp. По време на социалната изолация, максималният брой на участниците в един видео разговор в приложението беше увеличен до 8, което навярно ще бъде напълно достатъчно, предвид, че приложението е насочено предимно за лична комуникация и по-малко за професионални групи и срещи. В същото време, Google също разгръща своите инструменти на Google Meet достъпни за всички в специална безплатна версия.

Припомняме, че миналата година Facebook заяви, че иска да обедини всички свои чат приложения в едно – Facebook, Instagram и WhatsApp, въпреки че оттогава не сме чували нищо повече за този проект.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари