Някои сайтове принудително ще се отварят с Edge вместо с IE

7
655

От началото на месец ноември, при опит някои сайтове да бъдат отворени с Internet Explorer, браузърът ще отказва да зарежда тези URL и автоматично ще ги отваря в Edge. Това е поредната стъпка от плана на Microsoft по окончателното спиране използването и премахването на Internet Explorer.

Microsoft постепенно предоставя тази нова функция на някои потребители на Windows 10 с Edge 84. Но с излизането на Edge 87 в началото на ноември, софтуерният гигант възнамерява принудително да активира тази функция за всички потребители на Internet Explorer.

Новата функция се базира на DLL файл, който Microsoft незабелязано вмъкна в инсталационната програма на Edge. Това е файлът с име ie_to_edge_bho.dll, който е динамичната библиотека Browser Helper Object (BHO), която всъщност е плъгин за Internet Explorer. Тя се инсталира в C:\Program Files\Microsoft\Edge\Application\[VERSION]\BHO\ и C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\[VERSION]\BHO\.

Въпреки че BHO се записва в папката на Edge, тя се активира чрез ключ в системния регистър. BHO извършва мониторинг на сайтовете, към които потребителят иска да получи достъп, независимо дали е кликнал върху препратка или е въвел URL в адресния ред.

При опит на потребителя да посети някой сайт, BHO проверява дали той не е включен в списъка с несъвместимите ресурси. Засега там могат да се видят 1156 уеб сайта, включително YouTube, Instagram, Twitter, Yahoo Mail, StackOverflow, StackExchange, VK, ESPN, Chase, Hotstar, Moneygram, eharmony, GoDaddy и други.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари