Някой извърши биткойн трансфер на сума $1,1 милиарда при комисионна едва $80

18
5350

Биткойнът засега не е станал всеобща световна цифрова валута, но не може да се отрече, че основната криптовалута има някои сериозни преимущества пред традиционните банкови системи. Така например, за осъществяването на паричен трансфер за сериозната сума от $1,1 милиарда от един криптопортфейл в друг, в рамките на само една транзакция, са били необходими едва няколко минути, като таксата за тази транзакция е само $80. Транзакцията бе осъществена във вторник късно вечерта и веднага стана най-големият доларов трансфер в историята на блокчейна.

В рамките на тази сделка, от един криптовалутен портфейл към друг бяха прехвърлени 124 946,6 BTC токена и към тази дата и този час доларовият еквивалент на биткойните възлиза на $1,1 милиарда. Комисионната за осъществяването на тази транзакция е в размер на 0,0096 BTC или $83. Информацията за рекордния трансфер най-напред се появи в Twitter и Reddit.

Броят на прехвърлените биткойни е едва 0,7% от всичките налични в оборот токени на основната криптовалута. Конкурентите на биткойна посочват, че ако се използва друга криптовалута, то комисионната би била още по-малка. Само че едва ли има някой, който да притежава подобни доларови еквиваленти в алтернативна криптовалута.

Остава да добавим, че рекордната транзакция бе осъществена след резкия скок в цената на биткойна и другите криптовалути. От края на миналата седмица до днес курсът на биткойна нарасна с 10% и сега един BTC се търгува при цена $8 871.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
10 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Сега остава и да можеш да си купиш нещо с тази спекулативна шашма, и всичко ще е чук

Dave
Dave

На много места можеш да пазаруваш директно с биткойн, на други трябва първо да обърнеш в долар или съответната валута.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Е да, то и калта можеш да я обърнеш в долари като продадеш нивата на дядо си. Мога ли да си плащам битовите сметки в биткойни, или да си пазарувам хляб и кюфтета в магазина? А мога ли да си резервирам хотел във Велинград с биткойни? А да заредя бензин на бензиностанцията? Или да си платя таксата в болницата или университета?

Киро Маймуната
Киро Маймуната

Ако имам пари и купя Ферари Дино, и няколко от най-редките коли на планетата и малко „картички“ от Гог,Моне,Сезан.. след още 30г те само ще си вдигат снойността. Биткойн има в момента цена.Че и разни борсови индекси.Защото една камара са повярвали че „струва“ нещо. Ако започнат ежеминутно да се правят огромен брой транзакции и ще повярвам че „струва“. До тогава имам следния въпрос: ако азия се откачи от световния интернет, русия също, америка ограничи достъпа.. в следствие тия търговски войни.. как ще докажеш тия „пари“ след като е споделен портфейл.. Тука има няколко шаманчета из форума дето ни взимат „нямащите… Виж още »

Dvb
Dvb

Нямаш си никаква представа от биткойн, но си даваш некомпетентното мнение. Типичен ганьо.

Бате Славчо
Бате Славчо

Вземи прочети малко за блокчейн преди да пишеш глупости!!! Може да си и от тези по форумите ,които чакат биткойн да падне до 1500 долара,за да си купят.

djagi
djagi

гог, моне и т.н, са същата спекулация… но да, все пак има къде по-реални инвестиции…

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Аз пък за тях, ще кажа същото, една камара хора си мислят, че са скъпи и давай 1-5м за картина. (Която може да се прерисува от някой художник, или дори компютър в днешно време). Докато един биткойн представлява уникален договор, който не може да се копира, нито износи, може да съдържа всичката ценна информация на света в електронен файл. Мислете за Моне, да и аз се наслаждавам на красивите картини докато ходя по галерии, но както един ценен метал, този който не може да бъде изменен от атмосферните условия, е най-ценен.

tnt
tnt

“МъдиУотърс“ надявам се че си под 15годинки.. защото иначе това дето си ги написал, не говори добре за тебе.

Чип за зеле
Чип за зеле

$80 е твърде висока цена за една транзакция, освен ако тя не е била разделена на множество по-малки. Аз поне бих я разделил, като за всяка следваща използвам различни биткойн адреси. Но в статията изрично се твърди, че е била само една транзакция.

Dave
Dave

Да бе, преведи милярд международно и виж колко ще ти вземат ако ще и на милион трансакции…

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Не разбираш май, това се води без пари, ако сега ти решиш да го направиш, ще те щипнат повече. Демек, уговорена транзакция с мрежата. За мен това е или инвестиция от някоя компания в биткойн или превантивна мярка за сигурност (по възможно според мен). Попринцип собственик компаниите на валути държат до към 1-3% от целия капитал на валутата си, може да се предположи, че това бива такава спекулация.

Кольо
Кольо

Туй ще да са нашите качулки, нали бяха конфискували над 200К биткоина преди време, е сега са продали част от тях.

Анонимен
Анонимен

Добре е да не се забравя, кой ги взе и от кой!!!
В една друга статия на друг вестним пък се гласи как този който ги взе не е бил толкова беден, колкото е писал в годишната си деклараци.

use btc
use btc

Банкстерите щяха да му вземат до 30 милиона такса прехвърляне.

transaction
transaction

blockchain.
com/btc/tx/5deca6b2b21eb6bdd7fb5f0be4199d81a65193ac9066ec3579343b21b3eb7037

Satoshi
Satoshi

Сатоши Накамото пак се прояви. Кои са тези в състояние да извършат тази транзакция? Самият Накамото, някоя ферма в Китай(но едва ли), някои притежател на бизнес в Dark Web, някой богаташ, който има пари в реаният свят и си купил нещо с тези монети.

djagi
djagi

Ако ги имам тези шиткоини, ще си ги прехвълям по няколко пъти на ден /от една сметка на друга, да поясня/, само за да буня журналята и да си качвам цената