Първата информация за тази уязвимост в LPFM (Low Power FM) предавателите се появи още през месец април 2016 година, но малцина помислиха за ъпдейт.

През 2016 година представителите на Barix предупреждаваха притежателите на устройствата Exstreamer, че те могат лесно да бъдат хакнати през Глобалната мрежа и най-настоятелно препоръчваха използването на пароли с максималната за тези устройства дължина от 24 символа.

Миналата седмица редица американски радиостанции платиха за небрежността си. Хакнати бяха именно устройствата Barix Exstreamer, много от които свързани с интернет и даващи на атакуващите великолепната възможност да излязат в ефир.

Хакерите успяха да проникнат в над десет радиостанции и те започнаха да излъчват протестната и нецензурна песен „Fuck Donald Trump“, автори на която са YG & Nipsey Hussle. Първите подобни случаи бяха регистрирани още на 20-ти януари 2017 година, когато Доналд Тръмп встъпи в длъжност. Но миналата седмица хакерите пуснаха тази песен в ефира чрез хакнатите една дузина радиостанции.

Нещо подобно се случи през месец април 2016 година и именно това подтикна представителите на Barix да публикуват своето предупреждение и да дадат на потребителите няколко съвета относно информационната безопасност.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари