Няма да има Firefox в Ubuntu, на негово място Chrome?

16
33

Според Ubergizmo, от Canonical обмислят възможността да премахнат браузъра Mozilla Firefox в най-новото разширение – Netbook Edition – към най-популярната linux дистрбуция в момента – Ubuntu. На негово място от Canonical ще използват Google Chrome или Chromium - проектът с отворен код, който доста прилича на Chrome, но не е толкова стабилен.

От доста дълго време Firefox е незаменима част от Ubuntu, както и от други linux дистрибуции. Mozilla Firefox е браузър по подразбиране в тези дистрибуции най-вече заради големия си архив от добавки, с които всеки потребител може да промени инструмента си за сърфиране в мрежата по негово желание.

Не е дадено официално становище за загубата на вяра във Firefox от Ubuntu. Вече се забелязаха няколко тестови версии на Ubuntu Netbook Edition 10.10, в които се вижда, че браузърът по подразбиране е Chrome. Не е ясно дали от Canonical ще направят тази промяна и при desktop версията на дистрибуцията. Едно нещо е сигурно, ако Chrome браузър по подразбиране в Ubuntu, доста от потребителите няма да бъдат доволни от това.

Ubuntu Netbook Edition се очаква да дебютира едновременно с desktop дистрибуцията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари