Няма чипове за китайските биткойн миньори

6
2239

Недостигът на чипове забавя производството на нови цифрови ферми за добив на криптовалута. В същото време Китай е лидер в добива на биткойни, но сега криптоминьорите се сблъскаха с рязък скок в цената на необходимото оборудване.

Агенция Reuters съобщи за глобален недостиг на чипове, необходими за изграждането на цифрови фирми за добив на биткойни и други криптовалути. В същото време търсенето на биткойни расте, при това особено активно от страна на финансовите институции.

Биткойн миньорите не са единствените, за които не достигат чипове. Ситуацията е същата в широк спектър от продукти и сектори, каквито са производството на автомобили ,за персонални компютри, за лаптопи и смартфони.

Според съоснователя на фонда за управление на криптовалутите активи GMR Гордън Чен (Gordon Chen), след началото на бързия ръст на курса на биткойна през декември, който продължи бързо да набира обороти през месец януари, търсенето на цифрови ферми рязко нарасна, понеже все повече компании искат да излязат на пазара, а досегашните играчи искат да разширят своите ресурси за добив на криптовалута.

Един от най-големите производители на цифрови фирми е в Китай е компанията Bitmain, която съобщи в своя сайт, че е продала всичкото си оборудване за добив на криптовалути.

Reuters допълва, че криптоминьорите по всякакъв начин търсят допълнително оборудване и вече започват да изкупуват остарелите цифрови фирми и поръчват нови, които ще бъдат доставени чак в края на лятото или началото на есента на тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари