Двадесет и седем годишният Омар Олама от Обединенените Арабски Емирства стана първият в света министър по изкуствен интелект. Неговата основна роля и задача е да направи ОАЕ най-подготвената за ИИ революцията държава.

За създаването на новата длъжност и за назначаването на Омар Олана бе официално съобщено от премиера на ОАЕ Мохамед Мактум. Той каза, че правителството на страната е заинтересувано ОАЕ да бъде максимално готова за ИИ революция. Той отбеляза, че след като изкуственият интелект се развие, много професии ще станат ненужни. Това означава, че още сега трябва да започне подготовката, за да могат професионалните навици на населението да останат търсени и необходими. Именно тази задача е приоритетна за новия министър.

В ОАЕ отдавна започна внедряването на изкуствения интелект и се роботизират различни сфери на производството и социалните услуги. Така например, ИИ вече широко се използва за предотвратяването на пътни произшествия, а неотдавна в страната бяха въведени роботи, които патрулират заедно с полицаите- хора. Започна работата за повишаване ефективността на медицината и различните държавни услуги с помощта на ИИ. ОАЕ счита, че тези грандиозни планове най-добре ще се осъществят чрез централизирано управление, за което е необходима новата длъжност.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари