Обама е обсъдил скандала около АНС с ръководителите на Facebook и Google

0
35
Президентът на САЩ Барак Обама е провел среща с ръководителите на водещите интернет-компании, на която са присъствали и основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг и главният изпълнителен директор на Google Ерик Шмид, и са били обсъждани проблеми, свързани с конфиденциалността в интернет, породени работата на Агенцията за национална сигурност на САЩ. Това бе съобщено от агенция „Франс Прес“.

На срещата са присъствали и изпълнителният директор на Netflix Рийд Хейстингс, основателят на Dropbox Дрю Хюстън, президентът и главен изпълнителен директор на Palantir Александър Карп и изпълнителният директор на „облачната“ компания Box Аарон Леви.

В началото на март медиите публикуваха нова порция информация от секретните документи, предоставени от програмиста Едуард Сноудън. В нея се твърдеше, че АНС е заразявала с вредоносен софтуер компютри по целия свят. Според публикуваните данни, в някои случаи АНС е вършела това чрез собствен сървър, представящ се за сървър на Facebook.

Агенцията за национална сигурност отрече тези твърдения. На свой ред Зукърбърг се обърна към Обама, като изрази загриженост във връзка с действията на правителството на САЩ.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари