Обвиниха бивш служител на ЦРУ за Vault 7

1
541

Шулте получава обвинение за второ престъпление, след като вече отива на съд за съхранение на порнографски материали.

Преди близо година Wikileaks публикува огромен архив, съдържащ описание на шпионски инструменти, хакерски тактики и начини за компрометиране на множество софтуерни продукти, които ЦРУ използват за своите тайни операции. За щастие на всички интернет потребители, Wikileaks предвидливо премахнаха техническата информация, свързана с материалите и кошмара с хака на Shadow Brokers не се случи (когато едва два експлойта – EternalBlue и EternalRomance стана причина за компрометирането на десетки хиляди системи с WannaCry и др.).

Независимо от това, стана ясно докъде се простират възможностите на американските шпиони. Ставаше въпрос за експлойти за слабости в Windows, Линукс, Android и iOS, macOS, компрометиране на антивирусни продукти, мрежови протоколи, преодоляване на затворени мрежи и още стотици тайни, които не са за показване. Тази седмица Министерството на правосъдието на САЩ обвини официално обвини Джошуа Шулте, бивш софтуерен инженер в ЦРУ. През лятото на миналата година Шулте беше обвинен също така за съхранение на педофилски материали.

„Джошуа Шулте, бивш служител на ЦРУ е използвал достъпа си до агенцията, за да предаде класифицирани материали на външна организация. По време на това разследване, федерални агенти откриха също така детска порнография в апартамента на Шулте в Ню Йорк. Ние и нашите партньори сме отговорни да защитаваме държавната секретна информация и да се уверим, че тези, на които им е поверено да боравят с нея, уважават тези си отговорности. Незаконното разкриване на класифицирана разузнавателна информация може да постави в опасен риск националната ни сигурност, потенциално застрашавайки сигурността на американците“, гласи изявлението на федералния прокурор, натоварен със случая.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари