Обвиниха MySpace, че разпространява музика, върху която няма права

0
18

Само няколко дни след старта на новата версия на социалната мрежа MySpace заваляха обвинения, че услугата дава нерегламентиран достъп до музика. Засегнати са няколко малки звукозаписни компании, които протестираха срещу ставащото, предаде Gizmodo.

Официалното оплакване е подадено от международната агенция за управление на авторски права Merlin. В организацията членуват хиляди малки компании, занимаващи се със създаване на музика.

Новият MySpace е ориентиран изцяло към музиката. Бившият лидер при социалните мрежи, който беше детрониран от Facebook, е имал договор с Merlin за музиката, менажирана от организацията, но той е изтекъл преди една година. От MySpace не са го подновили, но продължават да разпространяват музика на студията, обслужвани от Merlin, които смятат, че услугата за социална музика експлоатира неправомерно творенията на техните клиенти.

Позицията на MySpace е, че песните са качени от обикновени потребители и ако Merlin смята, че има нарушение на авторските права може да подаде заявка за премахване на съдържанието по надлежния ред. Нещо повече, говорител на социалната мрежа е заявил, че Merlin работи с милиони песни на неизвестни изпълнители, които сами качват продукцията си в MySpace, за да популяризират своите творения.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари