Обединеното кралство арестува още един от Anonymous

0
24

Вчера полицията на Обединеното кралство е арестувала 22 г. студент Питър Дейвид Гибсън, от Хартълпул по обвинения за връзка с хакерската група Anonymous.

Лондонската полиция съобщава, че арестът на Гибсън е част от текущо разследване срещу Anonymous, които извършиха известен брой пробиви в системите на големи компании и на институции на едни от икономически най-силно развитите държави.

Полицията на Обединеното кралство вече извърши няколко ареста по обвинения във връзки с Anonymous.

В края на миналия месец на Шетландските острови бе арестуван 18 г. Джейк Дейвис, предполагаемият говорител на групата, използващ псевдонима „Topiary”. Арестуван е с обвинение за конспирация – за провеждане заедно с други хора на DDOS атаки срещу уеб сайта на Агенцията за сериозни организирани престъпления (Serious Organised Crime Agency – SOCA) – британска агенция, подобна на ФБР.

През юли британското Централно полицейско звено за електронни престъпления (Police Central e-Crime Unit) арестува 16 г. по обвинение в нарушаване на Закона за компютърни злоупотреби от 1990 г. (Computer Misuse Act) във връзка с Anonymous.

През януари същото звено арестува пет души на възраст от 15 г. до 26 г. по обвинения по същия закон.

19 г. Райън Клиъри бе арестуван на 20 юни в дома му в Уикфорд, Есекс за участие в атаки срещу сайтовете на цитираната по-горе SOCA, Международната федерация на фонографската индустрия и Бртинаската фонографска индустрия.

Други държави също са извършили арести, свързани с Anonymous, вкл. 32 души в Турция през юни и 3 души в Испания през същия месец. През юли ФБР извърши 16 ареста във връзка с хакерската група.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари