fbpx
5.8 C
София

Обединеното кралство ще затегне регулацията на криптовалутния пазар – това трябва да защити потребителите

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Правителството на Обединеното кралство изложи амбициозни планове за регулиране на криптовалутната индустрия. Властите възнамеряват да променят действащото законодателство по такъв начин, че да затегнат контрола върху операциите в областта на цифровите активи, както и да променят правилата, регламентиращи дейността на криптовалутните борси, кредитните организации, работещи с криптоактиви и др.

Миналата година една от най-големите криптоборси FTX, криптовалутният кредитор Celsius, както и някои други платформи, подадоха молба за фалит. В допълнение към това имаше и сериозни колебания в обменния курс на Bitcoin, Ethereum и други криптовалути. На този фон британските законодатели стигнаха до заключението, че е необходимо да се затегне регулацията на криптовалутния сектор, за да се защитят потребителите.

Британското правителство планира да промени правилата за работа на криптовалутните платформи, като криптоборсите, както и останалите финансови посредници. В съобщението се казва, че основните усилия ще бъдат насочени към защитата на потребителите и увеличаването на способността на криптоборсите да се справят с трудностите на пазара. В допълнение към новите правила срещу прането на пари и прилагането на други престъпни схеми, използващи криптовалута, ще бъде затегнат законът за криптовалутното кредитиране.

Източникът отбелязва, че миналата година правителството на Обединеното кралство е обещало да предприеме мерки срещу подвеждащата реклама за криптовалути. Според местните власти, около 2,3 милиона британци притежават криптовалути.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини