fbpx
9.8 C
София

Обемът на световния ИТ пазар ще достигне почти 4,5 трилиона долара през 2022 г.

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Gartner представи нова прогноза за глобалния пазар на информационните технологии (ИТ): според анализаторите, индустрията ще продължи да расте, но темпът на нейното развитие ще се забави.

Представените данни отчитат разходите за всички видове електронни устройства, софтуер от корпоративен клас, системи за центрове за обработка на данните, ИТ и комуникационни услуги.

През 2020 г., според изчисленията, обемът на този пазар в парично изражение ще бъде равен на 3,87 трилиона долара. Ръстът спрямо предходната година е само 0,9%, което се обяснява с негативното въздействие от пандемията.

Тази година, според анализаторите, световният пазар ще достигне 4,24 трилиона долара. Ако тази прогноза се сбъдне, ръстът спрямо миналата година ще бъде на ниво от 9,5%.

През следващата година, според прогнозите на Gartner, разходите за ИТ ще се повишат с около 5,5%. В резултат на това, обемът на индустрията ще бъде 4,47 трилиона долара.

Най-големите направления ще останат комуникационните услуги и различните ИТ-услуги: те ще представляват съответно 1,48 трилиона долара и 1,29 трилиона долара. Разнообразието от различни видове електронни устройства ще донесат още около 820 милиона долара. Приходите в софтуерния сегмент от корпоративен клас ще бъдат приблизително $670 млн. Приблизително $207 млн. ще дойдат и от системите за центрове за обработка на данните.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини