Облачните услуги на НР вече не са част от доклада на Gartner

0
45

Облачната услуга, която НР предлага, вече не се счита за достатъчно голяма, за да бъде включена в обемния доклад на анализаторската компания Gartner, посветен на облачната инфраструктура като услуга (IaaS).

„Въпреки, че НР продължава да предлага свои IaaS услуги (HP Public Cloud), в момента те се предлагат само като част от хибридни решения“, казва Gartner в своя доклад, пуснат късно снощи.

„Предлаганата от компанията облачна платформа вече няма достатъчно голям пазарен дял, за да се бори за включване на най-високо равнище“.

Подобно заключение не е изненада предвид, че през април компанията призна, че повече не може да се конкурира с най-големите доставчици на облачни услуги като Amazon. При всички положения обаче, решението на Gartner да не включи НР в своя подробен доклад е удар за компанията, тъй като тя присъстваше в миналогодишното му издание.

Също както миналата година, именно Amazon е безспорният лидер на пазара; Microsoft запазва второто си място, а Google – третото. По-нататък следват компании като Joyent, CenturyLink, Rackspace, IBM, Virtustream и Verizon.

По данните на Gartner, Amazon „запазва сериозно предимство пред конкурентите, което се натрупва с годините“, въпреки че Google и Microsoft продължават да имат амбиции за върха. Според новия доклад, в момента Amazon има „повече от 10 пъти по-голям IaaS капацитет спрямо останалите 14 компании“. Google пък получава добри оценки за „отличното съотношение цена-качество, както и за изключително бързите виртуални машини“. Microsoft пък търпи критика заради периодични технически нестабилности в Azure.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари