Обновяването на Windows 10 с новия браузър Edge забавя някои компютри

2
1419

Наскоро Microsoft започна разпространението на обновяване за операционната система Windows 10, което инсталира на потребителите най-новата версия на Edge, базиран на Chromium енджина. Днес започнаха да се появяват оплаквания от различни потребители, които заявиха, че след инсталирането на това обновяване общата производителност на тяхната компютърна система осезателно намалява.

Браузърът Edge на базата на Chromium можеше да се инсталира ръчно още в началото на тази година, а преди няколко дни излезе обновяване за Windows, което автоматично поставя Edge. В зависимост от версията на операционната система, браузърът се инсталира с един от следните ъпдейти: KB4559309, KB4541301 или KB4541302. Потребителите подчертават, че след инсталирането на този ъпдейт, операционната система и приложенията се зареждат по-бавно, наблюдава се и спад на FPS в игрите.

Към днешен ден броят на потребителите сблъскали се с този проблем не е голям. И тъй като има огромен брой конфигурации, причината за възникването на този проблем засега е неизвестна.

За съжаление проблемът не може да се реши чрез деинсталирането на съответното обновяване. Причината е, че пакета с обновявания, в който е включен и Edge, е задължителен и Windows не позволява просто така да се махне този ъпдейт. Проблемът все пак може да се реши чрез връщането на Windows към по-ранно състояние и забрана за инсталирането на Edge. Процесът е доста дълъг.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари