Обновяването 2020.48.5 за електромобилите на Tesla подобрява навигацията и добавя нови функции

0
454

Tesla започна разпространението на поредното софтуерно обновяване с номер 2020.48.5 за своите електромобили. Този ъпдейт донесе редица подобрения в системата за навигация, в потребителския интерфейс за работа с текстови съобщения, и добавя няколко нови функции. Какво точно да бъде добавено зависи от конкретния модел на електромобила и от региона, където се намира. Така например, обновяванията за навигационната система засега се разпространяват само в Китай.

„За да се подобри навигацията в сложните пътни детелини на магистралите и градските кръстовища, изображението на конкретното кръстовище с траектория на движение на електромобила сега ще се показва на сензорния екран във вид на последователни стъпки, които предстои да се изпълнят“ – се казва в съобщението на компанията.

За електромобилите Model S и Model X тези нови изображения със съответните нови инструкции ще се появяват на екрана на таблото. Постепенно ъпдейтите на навигацията ще се появят и в другите страни и региони.

Също само за Китай е добавена функция за бързо мигане на стоп на стоп светлините при рязко натискане на спирачката. Тази опция може да не се появи в другите държави понеже има разлики в Законите за движението по пътищата.

Tesla обновява и режима Sentry Mode, за да може случващото се около електромобила да се записва във вградената памет.

При електромобилите Model S и Model X се използва нов начин за изключване на зарядния кабел. От лявата страна на гнездото за зареждане на електромобила е поставен малък черен бутон, чрез който отключеният електрически автомобил може да се изключи от зарядната станция. Предишните начини за изключване на кабела са си останали – чрез сензорния екран на автомобила, чрез мобилното приложение, чрез бутона на дръжката на кабела за зареждане и чрез удържане на натиснат бутона на дистанционното за задния багажник.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари